FİLİSTİN’İ ANLATMAK İÇİN OYUN KODLADILAR

03 Aralık 2023

ÖNDER Bilim ve Teknoloji ile Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen “Oynayarak Kodluyoruz Projesi” sona erdi. Gençler iki ay boyunca öğrendikleri üzerinden Filistin sorununu anlatan bir oyun kodladı.

Oynayarak Kodluyoruz Projesi, Büyükçekmece Kamp Merkezi’nde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi. Eğitimi başarıyla bitiren gençlere sertifikaları verilirken, oyun atölyesinde gençler oyun fikirleri geliştirip birbirleriyle yarıştı.

Oyun geliştirme süreçlerini öğrendiler

İçişleri Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen Oynayarak Kodluyoruz Projesi, öğrencilerinin Türkiye’nin büyüyen sektörlerinden biri olan dijital oyun sektörü ve oyun geliştirme süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda 100’ün üzerinde başvurunun alındığı program, 35 öğrenci ile başladı. Öğrencilere yönelik 2 ay boyunca Programlama, Unity Oyun Motoru ve 3D Modelleme derslerinden oluşan detaylı bir program uygulandı.

5 takım yarıştı

Kapanış programında ise oyun tasarımı semineri verildi ve öğrenciler gruplara ayrılarak İsrail’in Filistin zulmü teması ile oyun fikri üretti ve belgeledi. 5 grup arasındaki yarışta uzmanlardan oluşan jüri ekibinin yaptığı değerlendirme sonucunda Bahçelievler 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan RPG türündeki oyun birinci seçildi. Oyun, İsrail ordusunda bulunan kahramanın yaşadıklarını ve zamanla gerçeklerle yüzleşerek oluşan fikri değişimlerini ele alan bir hikâye üzerine bina ediliyor. Birinci olan gruba ödül takdim edilirken, derslerin tamamına katılan öğrencilere de sertifikaları takdim edilerek proje tamamlandı.