SPORUN HAFIZASI GENÇLERLE

25 Şubat 2022

Milli tekvandocu Murat Sarıkuşu, Bağcılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Dünya ve Avrupa dereceleri bulunan Sarıkuşu gençlere başarıya giden yolda neler yapılması gerektiğini anlattı.

İmam hatip okullarındaki öğrencilerin sportif ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Sporun Hafızası isimli bir program başlatıldı. Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen programla, okullarda spor kültürünün yayılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Sporla eğitim bir arada nasıl olur?

Amatör veya profesyonel alanda sporla buluşmuş, spora emek vermiş kişilerle gençleri bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilen “Sporun Hafızası” programının son konuğu milli tekvandocu Murat Sarıkuşu oldu. Bağcılar Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle buluşan Sarıkuşu, gençlere tekvandoyu, sporla eğitimin birlikte nasıl sürdürülebildiğini anlattı.

Gençlere başarı tüyoları

Başarıya giden yolda neler yapılması gerektiğinin tüyolarını da veren milli sporcu, sporun disiplin yönünü, sporcuların antrenman, kamp ve maç süreçlerini öğrencilere aktardı. Program sonrası gençlerin merak ettiği konularla ilgili sorularını cevaplandırdı. Programın sonunda ise öğrencilere tekvando ile alakalı bir soru sorarak doğru cevap veren gence satranç takımı hediye etti.