SPORLA DOĞAYI HİSSET KISA FİLM YARIŞMASI SONUÇLANDI

29 Kasım 2021

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Gençlik Vakfı ile Öncü Gençlik ve Spor Kulübü iş birliğinde Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen "Sporla Doğayı Hisset" kısa film yarışması sonuçlandı.

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen gala programına Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, Göç, Sanat ve Spor Derneği (Migarts) Başkanı Ayşe Kardaş Ergezen, dizi oyuncuları Atilla Güzel ve Alican Peker katıldı.

Hareket için spor

Yasin Bölükbaşı, törende yaptığı konuşmada, “Spor, çevre, doğa ve sinema konularında toplumsal farkındalığı artırmak istedik. İlgili destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi. Son dönem tüm dünyayı etkisi altına alan kovid 19 salgınının toplumlarda hareketsiz bir yaşama neden olduğuna dikkat çeken Bölükbaşı, “Bu da hem fiziksel hem psikolojik birçok problemin ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu konuda en iyi çözüm yollarından biri toplumda spor ve hareket bilincini artırmak. Bizde faaliyetlerimizi bu alanda yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Ödül kazanana filmler

Yarışma sonucu ödül kazanan isimlere, düzenlenen törende ödülleri takdim edildi. Birincilik ödülü, "Dönüşüm" isimli kısa metrajlı film ile yönetmen Alkım Çakina’nın oldu. İkincilik ödülünü, "Doğa Sana Geri Verir" kısa metrajlı filmi ile yönetmen Atakan Yıldırım aldı. "Azmet" kısa metrajlı filmiyle yönetmen Kerem Kaşıkçı üçüncülük, “Yapma" kısa metrajlı filmiyle yönetmen Emre Bulgan mansiyon ödülünün sahibi oldu.