ÖNCÜ SPORLA BİL BAKALIM

23 Mart 2022

Gençlerin spor konusundaki bilgilerini güçlendirmek üzere harekete geçen Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, bu amaçla bir yarışma düzenledi. Öncü Sporla Bil Bakalım Yarışmasında kazanan gençlere çeşitli ödüller veriliyor.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen yarışma, kulübün instagram hesabı üzerinden her hafta çarşamba günleri gerçekleştiriliyor.

Yarışıp ödül kazanıyorlar

Gençlerin spor konusundaki bilgilerini güçlendirmek, spor hakkında araştırmaya teşvik etmek için başlatılan çekilişlerde, öğrencilere spor alanında farklı branşlardan oluşan sorular yöneltiliyor. Gençler bu soruları cevapladıktan sonra doğru olanlar arasından çekiliş yapılıyor. Kazanan öğrencilerimize satranç, mangala, powerbank, usb, forma, bisiklet gibi çeşitli ödüller veriliyor.

Sorularla bilgiye teşvik

Gençlerin yanında yetişkinlere de açık olan yarışma, 2 Mart 2022 tarihinde başladı. Her çarşamba günü gerçekleştirilen yarışmada katılımcılara sporla ilgili çeşitli sorular yöneltildi. Müslüman boksör Muhammed Ali, hayatı boyunca kaç kez yenilmiştir? Olimpiyat bayrağındaki hangi renk hangi kıtayı temsil etmektedir? Herhangi bir spor karşılaşmasında spor ahlakına uygun davranan kişilere verilen ödülün adı nedir? Judo, karate gibi Uzakdoğu sporlarının yapıldığı salona ne ad verilir?