ÖNCÜ BİSİKLET YILI DEVAM EDİYOR

27 Eylül 2020

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, salgın nedeniyle hareketsiz olan ve evlere kapanan bireylerin hayatına sağlıklı olarak devam edebilmesi için 2020 yılını Bisiklet Yılı ilan etti. Bu çerçevedeki program, “Doğanın Ortasında” adıyla 26 Eylül’de Beykoz’da düzenlendi.

Öncü Spor Bisiklet Yılı, 2020 yılı başında planlandı ancak salgın nedeniyle gerekliliği iyice ortaya çıktı. Sporla sağlıklı kalabilmek için birtakım etkinlikler düzenlenmesi planlandı.

Yürüyüş, basketbol, bisiklet turu

Salgın döneminde başlatılamayan programlar, kontrollü sosyal hayat döneminde devreye alındı. Bu çerçevedeki ilk etkinlik ise Beykoz Kemankeş Tesislerinde yapıldı. Doğa’nın Ortasında sloganıyla gerçekleştirilen programda gün doğa yürüyüşü ile başladı. Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu katılımcılar, yürüyüş parkurundaki tempolu yürüyüşü tamamladıktan sonra basketbol ve futbol turnuvasına geçti. Sonrasında ise bisiklet turu gerçekleştirildi.

Kurultay’da tanıtıldı

Daha sağlıklı bir hayat için ilan edilen Öncü Bisiklet Yılı, 12 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen 17. İmam Hatipliler Kurultayı’nda tanıtıldı. Yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgilerin verildiği standı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da ziyaret ederek gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıl boyunca İstanbul içinde farklı bölgelerinden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde bisiklet turları devam edecek.