LİSELERDE ARAMA KURTARMA SEMİNERLERİ

28 Mart 2022

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, gençlerin afetler konusunda hazırlıklı olmaları ve bu süreçle nasıl baş edecekleri öğrenmeleri için Arama Kurtarma Seminerleri başlattı. Liselerde gerçekleştirilen seminerler Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesindeki programla başladı.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından hayata Arama Kurtarma Seminerleri, 2 Mart 2022 tarihinde başlatıldı. Haftada bir kez olmak üzere gerçekleştirilen seminerler, İstanbul’un tüm ilçelerindeki imam hatip liselerinde düzenleniyor.

Afetlere hazırlıklı olacaklar

Türkiye’nin deprem kuşağında olması ve olası afetlere hazırlıklı bulunması nedeniyle başlatılan seminerler İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından veriliyor. Seminerlerde öğrencilere felaket durumları yaşanmadan yapılması gerekenlerle ilgili uygulamalı bir şekilde bilgiler aktarılıyor. Bakırköy Anadolu İHL’de başlatılan eğitimler, Kağıthane Kız Anadolu İHL ve Fatih Ali Nar Anadolu İHL’de devam etti. Seminerler, İstanbul’un ilçelerindeki farklı okullarda sürdürülecek.