İZCİLİK SEMİNERLERİ BAŞLADI

25 Mart 2022

Liseli gençler, doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi becerileriyle doğada hayatta kalmalarını amaçlayan İzcilik üzerine seminerler alıyor. Daha sonra izcilikle ilgilenen gençler gruplara dahil olarak bu etkinliğe başlıyor.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen programda, okullara giderek izciliğin ne olduğunu, izcilik branşının insana faydalarını öğrencilere aktarılıyor.

Önce seminer, sonra kamp

Kuruluşundan beri izcilik üzerine çalışmalar yapan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, kuruluş felsefelerinin başında gelen izcilik branşının yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk olarak imam hatip liselerinde izcilik branşının tanıtımı yapılarak öğrenciler bilgilendiriliyor. Sonrasında bu alana ilgi öğrenciler, izcilik gruplarına dahil ediliyor. Arkasından ise bu gençler kamplara alınıyor. Bu kapsamda ilk seminer Büyükçekmece Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulunda düzenlendi. 21 Mart’ta başlayan seminerler haftada bir defa olmak üzere çeşitli okullarda devam ediyor.