İMAM HATİP SPOR OYUNLARI BAŞLIYOR

25 Nisan 2022

İstanbul'da bulunan imam hatip ortaokulları ve liseleri arasında düzenlenen İmam Hatip Okulları Spor Oyunlarına başvurular başladı. 7 ayrı branşta gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları ve kupaları düzenlenen törenle takdim edilecek.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen İmam Hatip Spor Oyunları ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Gençlerin bir spor branşına ilgi duyması, bu alanda kendini yetiştirmesi ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesi amacıyla hayata geçirilen organizasyon bu sene de mayıs ayında yapılacak.

Son başvuru 30 Nisan

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından tüm okullara Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle duyurulan yarışma için başvurular okul idareleri tarafından yapılacak. 10 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek program için son başvuru tarihi 30 Nisan. Okullar Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nün web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek.

7 branşta mücadele edecekler

İmam Hatip Okulları Spor Oyunlarında gençler, futsal (erkek), voleybol (kız), karate (kız-erkek), masa tenisi (kız-erkek), güreş (erkek), tekvando (kız-erkek), basketbol (erkek) olmak üzere 7 ayrı branşta mücadele edecek. Müsabakalar eleme usulü olacak; futsal, voleybol, basketbol yarışmaları Anadolu ve Avrupa yakasında ayrı ayrı yapılacak. Diğer 4 branşın elemeleri ise Avrupa yakasında olacak. Branş elemeleri bitiminde dereceye giren sporculara madalyaları verilecek. Şampiyonların kupaları ise haziran ayı içinde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Başvuru için tıklayınız