GENÇLERDEN BUDAPEŞTE’DE TARİHİ BAŞARI

15 Aralık 2023

Artvin Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Budapeşte’de yapılan 20. Avrupa Open Kyokushin Karate Şampiyonası’ndan 3 madalya ile döndü. Zühre Naz Akbıyık bayanlar 50 kg kategorisinde rakiplerini eleyerek Avrupa şampiyonu oldu.

20. Avrupa Open Kyokushin Karate Şampiyonası, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.  Artvin’den 11 sporcu da Türkiye’yi temsilen yarışmalara katıldı.

Avrupa’dan 3 şampiyonluk

Uzun ve zorlu süreçlerden geçerek çalışmalar yapan liseli gençler, yapılan turnuva sonucunda da 1 Avrupa şampiyonluğu ve 2 de Avrupa ikinciliği elde ederek tarihi başarı ile ülkemize döndü. Zühre Naz Akbıyık bayanlar 50 kg kategorisinde Avrupa şampiyonu olurken, Nisagül Büyük, bayanlar 60 kg kategorisinde Avrupa ikinciliğini elde etti. Rasim Serdar Yılmaz ise erkekler 55 kg kategorisinde diğer bir ikincilik elde eden sporcumuz oldu. Şampiyon gençleri, bu zorlu sürece antrenörleri Metin Ay hazırladı.