ATLETİZMDE ÖNCÜ YETENEKLER BELİRLENİYOR

06 Kasım 2021

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, atletizm branşında sporu tabana yayma ve geliştirme projesi kapsamında yeni sporcular arıyor. “Yetenekler Yarışıyor Türkiye Kazanıyor” sloganıyla gerçekleştirilen yarışmayı kazanan gençler, ulusal yarışmalarla birlikte uluslararası müsabakalara katılarak ülkemizi temsil etmek üzere yetiştirilecek.

Atletizmde yetenekli sporcuları keşfetmek, onların takibini ve gelişimlerini desteklemek, zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutup topluma faydalı gençler yetiştirmek amacıyla harekete geçen Öncü Gençlik ve Spor Kulübü bu amaçla bir yarışma düzenledi.

En hızlı ve en dayanıklı

İstanbul’daki okullarda eğitim alan öğrencilerin atletizm branşına yeteneklerinin tespit edilip temel eğitimden üst kademelere kadar gelişimlerini takip etmeyi ve müsabık sporcu yetiştirmeyi öngören proje, tüm ilçelerde erkek sporculara yönelik olarak hayata geçirildi. Çalışma çerçevesinde sporcuların yeteneklerini belirlemede sürat, kuvvet ve dayanıklılık özelliklerine yönelik yarışma yöntemi ile testler planlandı. Her sporcunun katılacağı 60 m, uzun atlama, 600 m branşlarını kapsayan testlerden sonra, en dayanıklı, en uzağa sıçrayan ve en hızlı sporcu belirlenmiş olacak.

Madalya ve kupa alacaklar

Üsküdar’da Burhan Felek Spor Kompleksi içinde bulunan Ekrem Koçak atletizm sahasında 2 kademe şeklinde puan sistemine göre yapılacak yarışmada, dereceye giren ferdi ilk 6 sporcuya madalya ve özel hediyeler verilecek. Okullar klasmanında en çok madalya alan ilk 5 okul da kupanın sahibi olacak. 1. kademe yarışmaları 22 Aralık 2021’de yapılacak projede ikinci kademe ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak için aile sağlık beyanı ve taahhütnamesi yeterli olacak.