​​​​​​​FANZİN ATÖLYESİ OKULLARDA

26 Aralık 2021

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Kültür ve Sanat Komisyonu, liselileri sanat atölyelerinde buluşturuyor. Bunlardan biri olan fanzin atölyelerine 3 farklı okuldan 90 öğrenci katıldı. Film, Şiir Okuma, Bilim Kurgu ve Belgesel Okuma Atölyelerine de 400 başvuru oldu.

Kültür ve Sanat Komisyonu, imam hatip lisesi öğrencileri için beş ayrı atölye düzenledi. Aralık ayında yapılan fanzin atölyelerinde, imam hatip lisesi öğrencilerini ekip çalışması ve sanatsal aktivitelere ısındırmak amacıyla harekete geçildi.

Dergi kültürü yaygınlaşacak

Yapılan çalışmalarda gençlere kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam sunmak ve dergiciliğe yönelik bir basamak sağlamak hedefiyle tematik ve serbest biçimde fanzinler üretmeleri sağlandı. Yıl boyunca iki haftada bir farklı okulda gerçekleşmesi ile imam hatip okullarında okuyan öğrenciler arasında fanzin-dergi kültürünün yaygınlaşması hedefleniyor. Yürütücülüğünü ÖNDER Kültür Sanat Komisyon üyeleri Aybüke Büşra Mumcu, Zehra Çelik, Üsame Sevim ve Rüveyda Korkut’un gerçekleştirdiği atölyeler, 2022 yılında da ara vermeden devam edecek.

4 atölyede sanat tecrübesi

Fanzin atölyelerinin yanı sıra gençlerin kültür sanat sahalarına ilgi düzeyini artırmak, kendilerini geliştirmelerine destek olmak ve tecrübeli seslerin kılavuzluğunda yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlenen Kültür Sanat Atölyeleri lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 4 haftalık online olarak yapıldı. Film Okuma Atölyesinde öykücü ve yazar Abdullah Kasay, Şiir Okuma Atölyesinde şair Ömer Fatih Andı, Bilim Kurgu Atölyesinde yazar ve masal anlatıcısı Ümit Yaşar Özkan, Belgesel Okuma Atölyesinde yardımcı yönetmen Havvanur Korkut ders verdi.