KARDEŞİM DEDİM KAMPLARIMIZ BAŞLADI

Kardeşim Dedim Kampları, pandemi sonrasında ilk kez düzenlendi. Erkek öğrencilerin katıldığı kamp, 7-11 Temmuz 2021 tarihlerinde Ankara’da, kız öğrencilerin kampı ise 1-5 Temmuz arasında Konya’da oldu. Gençler kamp boyunca hem doğayla iç içe oldu hem de akranlarıyla eğlenceli günler geçirdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu tarafından 2005 yılından beri düzenlenen Kardeşim Dedim Kampları devam ediyor. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır ara verilen kamplar, yeniden başladı.

Türkiye’nin Önderleri burada

Bir eğitim ve kişisel gelişim programı olan Türkiye’nin Önderleri projesinde eğitim devam eden lise öğrencileri, 7-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanında doğa kampına girdi. Kardeşim Dedim Türkiye'nin Önderleri Erkek Doğa Kampı’nda gençler, farklı şehirlerden gelerek kaynaştı, samimi ve kardeşçe bir ortam yakalayarak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

3 ilden 63 öğrenci

Türkiye genelindeki 20 ilde sürdürülen proje kapsamında eğitim alan 63 genç, 3 ilden gelerek kampa katıldı. Doğa gezileri, spor, grup oyunlarının yanı sıra kampta seminer ve hasbihaller de gerçekleştirildi. Programda Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oguzhan Aydın, "İmam Hatiplilik ve Türkçemizin Korunması", Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir de, "İmam Hatip Ruhu" ile alakalı gençlerle hasbihal etti. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Gençlik Başkanı Resul Çiftci ve Yönetim Kurulu üyeleri de kampa katılarak gençlerle bir araya geldi.

Doğada tefekkür yürüyüşü

Türkiye’nin Önderleri Anadolu'nun nabzı, kız öğrencilerin katılımıyla Konya Beyşehir Gençlik Kampı'nda attı. Aksaray, Karaman ve Konya illerinden gelen öğrenciler, 1-5 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki kampın ilk gününü; liderlerini tanıyarak ve göl manzarası eşliğinde tanışma oyunları oynayarak tamamladı. Tefekkür yürüyüşü ile başlayan kampın ikinci gününde gençler; voleybol, parkur oyunları ve çeşitli spor etkinliklerinin ardından ÖNDER Gençlik Başkanı Resul Çiftci ile hasbihal etti.

Tarihi mekanlar gezisi

Üçüncü gün de grup okumaları ile başlayıp seminerlerle devam etti. Kişisel Gelişim Uzmanı Ebrar Yılmaz, "Hedef Belirleme ve Motivasyon", Konya İl Vaizesi Nefise Eşit de "Yaşam Gayemiz" üzerine gençlerle sohbet gerçekleştirdi. Çeşitli aktivitelerin ardından Söz Sende programı ile  üçüncü gün sonlandırıldı. Kampın son gününde; Kelebekler Vadisi, Ecdat Parkı, Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi ve camii gibi gezilerin ardından kampların vazgeçilmezi olan ve yıllardır süregelen kardeşlik gecesi gerçekleştirildi. Kamp, vazgeçilmezlerden kamp ateşiyle taçlandırıldı.