Zuhal Ayanoğlu

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

1981 yılında Mardin’de doğdu. 1999 yılında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2002'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü'nü, 2006’da Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü tamamladı. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Kürsüsü Mimari Tasarım Sorunları Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaptı. İş hayatına özel sektörde restorasyon ve mimarlık alanlarında faaliyet gösteren bir firmada başladıktan sonra 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. Söz konusu daire başkanlığı çatısı altında proje-ihale koordinatörü, koordinatör mimar, kontrol mühendisi, ihale komisyon üyeliği gibi farklı görevlerde bulunduktan sonra aynı daire başkanlığında Kentsel Tasarım Müdür Yardımcısı olarak atandı. Halen aynı daire başkanlığında müdür yardımcısı olarak vazife yapan Ayanoğlu, müdür yardımcısı olarak atandığı dönemle eş zamanlı olarak İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Temsilcisi olarak atandı. Bu görevlerinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışmalarına Kentsel Tasarım Müdürlüğü Akıllı Şehir Proje Temsilcisi olarak destek vermektedir. Farklı alanlarda çalışmalar yürüten birçok STK projelerinde aktif olarak yer aldı. Türgev, Kadem ve Zihmender üyesidir.