Oktay Berber

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Malatyalı. Evli. 1996 yılında Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2001 Yılında “Arıza” adlı mizah dergisini, 2015 yılında da Hacamat adlı mizah dergisini çıkaranlar arasında yer aldı. Çeşitli ulusal gazete ve dergilerde yazıları yayınlandı. Reklam yazarlığı yaptı. TV Programlarında editörlük, metin yazarlığı ve aktüel yönetmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında senaryo yazmaya başladı. “Osmanlı Tokadı”, “Şimdi Onlar Düşünsün” ve “Sevda Kuşun Kanadında” senaryo ekibinde olduğu başlıca dizilerdir. 2016 yılında TVNET’te  2 bölüm olarak yayınlanan “Büyük Türkiye İdealine Adanan Ömür: Necmettin Erbakan” Belgeselinin editörlüğünü yaptı. Cine5’te 30 Bölüm yayınlanan “Mahyacılar” isimli programı hazırlayıp sunanlar arasında yer aldı. “Tarantula Post / Bir Öğrenci Evinin Anatomisi” kitabını yazdı. Medya Sanat Derneği’nde 2014 sezonunda Senaryo Dersleri verdi. Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler aldı. YediHilal Derneği ve İstanbul Medya Sanat Derneği kurucularındandır. Mizah Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.