Demet Tezcan

Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Basın

dtezcan@onder.org.tr

Kayseri`de doğdu. Akit, Vakit, Özgün Duruş ve Milat gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mektup, Nida ve Polen dergilerinde yazdı. Zaman  zaman Timeturk haber sitesinde yazı ve röportajlarını yayınlamaya devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Başkanlığını yürüttü. Mazlumder İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Şubesi Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halihazırda zamanının çoğunu konferanslara ayırıyor. "Adanmış Ömürler" başlığı ile söyleşi programını gerçekleştiriyor.Tezcan  evli ve üç kız  annesidir.Yayımlanmış altı kitabı bulunuyorAnne Üşürüm Yokluğunda- Anı (İlke Yayıncılık-2010)Bir Çığır Öyküsüdür … “Şule Yüksel Şenler!” Biyografi (İlke Yayıncılık-2010) Evvel Zaman İçinde-Hikaye  (İlke yayıncılık 2014)Yola Düşünce -Seyahatname (Pınar Yayınları-2011) Hatırla Diye-Deneme ( Pınar Yayınları 2014)Bin Yıla azmetmiş zulüm28 şubat /28 Tanık-Söyleşi ( Pınar Yayınları 2015)