Betül Soysal Bozdoğan

Yönetim Kurulu Asil Üyesi

bsbozdogan@onder.org.tr

1978’de Gaziantep’te doğdu. Gaziantep Şahinbey İmam Hatip Lisesi’nden derece ile mezun oldu. Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Ayrıca Newport İnternatıonal University’de Davranış Bilimleri lisans programını tamamladı. Aynı üniversitede ‘kültürler arası psikoloji’ üzerine yüksek lisans yaptı. Medyada moderatör ve editör olarak yer aldı. Profesyonel iş yaşamına 1993’te başladı. TVNET, 24 TV, TRT Türk ve TRT Haber’de pek çok yapımı hazırlayıp sundu. Lila ve Mor, 24 Dakika, Manşetten, Sıcak Gündem öne çıkan programları arasında. Halen TRT Haber moderatörü olarak siyasi-politik gündemi irdeleyen ‘Değişen Türkiye’ programını hazırlayıp sunmaktadır. Trt Radyo Haber’de ise ‘Yeni Türkiye’nin Kadınları’ isimli programda  ‘başarılı kadınlar ve rol modeller’ temasıyla radyo yayınını sürdürmektedir.   ‘Yeni Türkiye’nin Kadınları’ ve 'Daiş - 3. Dünya Savaşının Deşifresi' kitaplarının yazarıdır. 2013’te Sultan Fatih Eğitim Kurumları tarafından ‘yılın medya duyarlılığı gösteren haber programcısı’ ödülünü aldı. 2016’da ise Celalettin Ökten ödüllerinde ‘yılın televizyon programcısı’ seçildi. Çeşitli ulusal ve uluslararası organizasyonları sundu.  Pek çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptı.  Evli ve üç çocuk annesidir.