ŞEHİR VE MEDENİYET SEMPOZYUMU

ÖNDER (İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği), gençlerin geleceğe uzanan yolda kariyer hedeflerine ve ideallerine destek olmaya devam ediyor.

Geleceğe kalıcı eserler bırakmanın yolu kent bilinci ve köklü bir medeniyet tasavvuru gerektirdiğine inanan ÖNDER, gençleri yarınlara hazırlarken doğru şehirleşme dilinin kullanılmasına öncülük ediliyor. ÖNDER bu amaçla “Medeniyet ve Şehir Bilinci Sempozyumu” düzenledi.

“Medeniyet ve Şehir Bilinci Sempozyumu” Türkiye geleninde okuyan İmam Hatip öğrencilerini ve üniversite öğrencilerini konunun uzmanları ve akademisyenleri ile bir araya getirerek kendi bakış açılarını edinmelerine imkan sağlıyor.

Yarının mimarlarına, kent bilimcilerine, göçmen ve mülteci hakları savunucularına şehre dair söylemek istediklerini aktarabilecekleri bir ortam sunmak hedeflenmektedir.

GENÇLERE SEMPOZYUM FIRSATI

Bu sempozyumla birlikte sosyologlar ve danışmanlar eşliğinde kazandırılacak farkındalık dersleri sonrasında gençlere kendi sempozyumlarını yapma yolu da açılacak.

6 hafta süresince medeniyet ve şehir profiline ışık tutan eğitimler sonucu katılım gösteren İmam Hatip ve üniversite öğrencileri kendi sempozyumlarını gerçekleştirecekler.  “Medeniyet ve Şehir Bilinci” başlığı altında 2 günlük sempozyum sayesinde “medeniyet” ve “şehir bilinci” konularına farklı bir açıdan bakmanın ilk adımlarını atmış oldular.

ŞEHİR DERSLERİ

Eğitimler kapsamında konularında uzman isimler ve akademisyenler tarafından "Şehir Tarihi", "Kent Ütopyaları" , "Şehir, Din, Sanat", "Şehir ve Medeniyet", "Şehir Yönetimi ve Küresel Şehirler", "Şehircilikte Yeni Yaklaşımlar", "Kent Estetiği", "Şehir Sosyolojisi", "Kentsel Mimari ve Toplum", "Şehir, Çevre ve Ekoloji" ve "Şehir ve Göçmen Algısı" konularında dersler verildi.

LANSMAN 8 KASIM PAZAR

ÖNDER ve Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen sempozyumun lansmanı Dünya Şehircilik Günü olan 8 Kasım PazarDr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi`nde Saat 15:00’de yapıldı..