YOZGAT'TA İMAM HATİPLİLİER ŞÖLENİ

Yozgat-Yerköy Önder İmam Hatipliler Derneği’nce düzenlenen “İmam Hatipliler Şöleni” büyük ilgi gördü. Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleşen şölen iki gün sürdü.

Şölenin birinci gününde İstanbul Milletvekili Avukat Fatma BENLİ, Yozgat Milletvekili Yusuf BAŞER, Din Öğretimi Daire Başkanı Dr. Ahmet İŞLEYEN ve Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE´nin panelist olarak katıldığı “İmam Hatip Okullarının Dünü, Bugünü, Yarını” konulu panel düzenlendi. Panelde geleceğin inşasında imam hatip okullarının misyonu anlatıldı. Panel sonrasında öğrenciler ve panelistler sohbet etti.

Şölenin ikinci günü halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kur’an tilavetiyle açılan program Yerköy´de bulunun beş imam hatip okulunun icra ettiği ilahiler, şiirler, Arapça şarkılarla devam etti. Birçok etkinliğin olduğu gecede öğrenciler yeteneklerini sergiledi.

İmam hatip okullarının birlik ve beraberliğinin pekişmesine katkıda bulunan şölene Yerköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yerköy Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk İmam Hatip Ortaokulu, 80. Yıl İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu katıldı.