Türkiye’nin Yeni “Genç Bilâller”i ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Belirlendi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik yapılan “Genç Bilâller” Ezan Okuma Yarışması ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları” hafızlık yarışması Türkiye finali, Amasya’da gerçekleştirildi.

Anadolu imam hatip liselerinin yoğunluğu esas alınarak yapılan bölge tasnifine göre Bartın, Trabzon, Kars, Batman, Elazığ, Adana, Konya, Denizli, Tekirdağ ve İstanbul’daki bölge finallerinde birinci gelen 10 öğrenci ezan okuma yarışmasında, 10 öğrenci ise hafızlık yarışmasında birinci gelmek için yarıştı.

Millî eğitimin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaların Türkiye finallerinde, hafızlık yarışması için Ankara, Trabzon, Muş, Siirt, Kahramanmaraş, Mersin, Konya, Manisa, Sakarya ve İstanbul’dan; ezan okuma yarışmasında ise Kastamonu, Gümüşhane, Rize, Hakkâri, Adıyaman, Osmaniye, Antalya, Eskişehir, Tekirdağ ve İstanbul’dan öğrenciler yarıştı.

Ezan Okuma Yarışması’nda Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emre Kısa birinci gelirken Hafızlık Yarışması’nda ise iki kişi birinci oldu. İstanbul Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Enes Aslan ve Mersin-Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ekrem Uçar birinciliği paylaştı. Görme engelli olan Ekrem Uçar, izleyicilerin büyük ilgisine mazhar oldu.

Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışmasında ikinci Eskişehir Odunpazarı Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halil İbrahim Baysan, üçüncü Rize İkizdere Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Başköylü oldu. Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması’nda ikinci Trabzon Maçka Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf Yılmaz, üçüncü ise Siirt Merkez Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Furkan Oğuz oldu.

Yarışmaya Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Belediye Başkan Vekili Cengiz Erdem, Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjıe, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, Millî Eğitim Uzmanı Lokman Ak, Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, daire amirleri katılırken Amasya halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Protokol üyeleri, yarışmaya katılan öğrencilere belge ve çeşitli ödüller verdi.