TÜRKİYE İLE MALEZYA ARASINDA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

Türkiye’deki İbn Haldun Üniversitesi ile Malezya’daki Uluslararası el Buhari Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre her iki üniversite, gelecek yıldan itibaren karşılıklı eğitim, öğretim ve müfredat konularında işbirliği sağlayacak.

EĞİTİME DESTEK SAĞLANACAK

TÜRGEV’in Türkiye’de kurduğu İbn Haldun Vakıf Üniversitesi, Malezya’nın önde gelen iş adamlarından Seyyid Mukhtar El Buhari’nin kurduğu Uluslararası El Buhari Üniversitesi’nde evrensel standartlarda eğitim sağlanabilmesi için akademik destek sağlayacak. Üniversiteler arası işbirliği protokolü imza törenine TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın yanı sıra, T.C. Malezya Büyükelçisi Başak Türkoğlu,  El Buhari Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Şatıri, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Recep Şentürk, Buhari Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Abdülkadir Karagöz, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan ve Genel Sekreteri Yunus Tekgöçen ve ESMEDYA İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar katıldı.

GELECEK YIL BAŞLAYACAK

Törende konuşan Prof. Dr. İrfan Gündüz, ‘’Yeni bir medeniyet tasavvuru iddiasıyla ortaya çıkan bu iki üniversite, köklerine bağlı, özgün ve orijinal medeniyet anlayışını gerçekleştirmek üzere eğitim ve öğretime gelecek yıldan itibaren başlamış olacak. Böylece Uzakdoğu’nun merkez ülkelerinden Malezya ile Türkiye arasında ilk ve köklü bir kültürel köprünün temelleri de atılmış oluyor’’ dedi.

İMAM HATİPLİLERE EL-BUHARİ'DE EĞİTİM ŞANSI

7 ülkeden sembol şehirlerin ( Kudüs'ten, İstanbul'dan, Endülüs'ten ) sembol yapılarının birer örneği ile oluşturulan üniversite alanı içinde kütüphanesi, yetimhanesi, derslikleriyle dünyanın farklı yerlerinden öğrencileri bekliyor.
Bu arada İmam hatip öğrencilerine El-Buhari Üniversitesinde eğitim şansı da doğuyor. El Buhari Vakfı Lisesi ile eğitim işbirliği çerçevesinde Kartal İmam Hatip Lisesi'nden 25 kişilik öğrenci grubu şu anda El-Buhari kampüsünde eğitim alıyor. Önümüzdeki yıl Uluslararası İmam Hatip'in açılması ile birlikte karşılıklı öğrenci değişim programları uygulanacak.