Suriye için Özgürlük Oyunu

Kadın çığlığı platformu Suriye’de başlayan katliamın üçüncü yılında özgürlük mücadelesi veren Suriye halkına destek olmak amacıyla uçurtma eylemi düzenliyor.

Suriyeli kadınların çığlığını öncelikle Türkiye kamuoyuna, ardından da dünyanın dikkatine sunmak üzere kurulan Kadın Çığlığı Platformu; Suriye’nin durumu hakkında Türkiye’nin daha fazla bilgi sahibi olması ve bölgeye yardımların artarak devam etmesi için çalışıyor ve sayıları gün geçtikçe artan Sivil Toplum Kuruluşunun kadın temsilcilerinden oluşuyor.

Kadın Çığlığı Platformu eylem planını “Türkiye’nin öncelikle Suriyeli kadın ve çocukların sesini duymasını, halkımızın daha duyarlı hale gelmesini ve bu hareketin yardıma dönüşmesini hedeflemekteyiz” olarak açıkladı.

Eylem planının ilk etkinliği olarak ‘Suriye Farkındalığı’ oluşturmak üzere 26 Mayıs’ta bir “özgürlük oyunu/uçurtma organize eden platform; etkinlik günü tek renk siyah olarak düşünülen uçurtmaların belirlenen noktalarda gökyüzüne bırakılacağını açıkladı. Sınır kapılarından Suriye’ye doğru uçurulacak olan uçurtmalar, İstanbul’da da belirlenen 2 noktadan uçurtulacak.

Suriye için özgürlük istediğimize dair kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayan platform, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını da Suriye konusunda dayanışmaya davet ediyor. Emine Erdoğan’ın da İstanbul’daki etkinliğe katılımının beklendiği etkinlik planı ise şöyle;

26 MAYIS PAZAR

SAAT: 14.00/16.00