Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri

Öncü Gençlik Spor Kulübü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan, "Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Yolları" adlı seminer eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan ile Aydın`da başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi konferans salonunda yapılan seminere Aydın Efeler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi, İncirliova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tam kadro katıldılar. Seminer programına Aydın valisi Erol Ayyıldız , İl Milli Eğitim Müdürü Perin Töre, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Bekir Çeker, Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Acar ve İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan ile beraber çok sayıda protokol katıldı.

Seminer Talha Enes Kılıç`ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Aydın İmam Hatip Lisesi Derneği AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, "Seminerlerin bizim ilimizde başlaması bizleri mutlu ederken, siz İmam Hatip gençliği bizler için çok değerlisiniz" dedi.

Gençlik Spor Hizmetşleri İl Müdürü Bekir Çeker de tüm spor tesislerinin kapılarının herkese sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan da selamlama konuşmasında Nazilli İmam Hatip külliyesinin bitirilmesinin an meselesi olduğu müjdesini verdi.

Öncü Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli yaptığı konuşmada imam hatip gençliğinin ahlak ve maneviyatın elçisi olduklarını kendilerine hatırlatmaya geldiklerini ifade etti.

Aydın Valisi de öğrencilere hitaben "Sizler kötü alışkanlıklara set olacaksınız. Toplumda sizler önde olacaksınız. Sizin sorumluluğunuz abilerinizin sorumluluğundan daha fazladır. Dünyalık makamlara değil, gönüllere sahip olursunuz."dedi.

Eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan seminerine ahlak ve şerifin bir çok şeyin üzerinde olduğunu dile getirerek başladı. Gençliğin içinde bulunduğu yaşamı örneklerle dile getirirken kimi zaman güldürdü, kimi zaman düşündürdü. Seminer süresince internetin ve cep telefonunun doğru kullanımını ve tehlikelerini tekrar hatırlattı. Yapılan seminerlerin sadece bir kişi için yollara çıkılarak yapıldığını, bu kişinin almış olduğu seminerdeki ruhundan etkilenerek geleceğine yeniden yön vereceğine inandığını dile getirdi. Seminerde işlenen konuları merakla dinleyen öğrenciler, öğretmenler ve protokol seminer sonunda ayakta alkışlayarak tebriklerini dile getirdiler.

Günün anısına Vali Erol Ayyıldız`a plaket taktim edilirken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Acar tarafından Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan`a çiçek takdim edildi. Öğrenciler Sıtkı Aslanhan`ın etrafını sararak hatıra fotoğrafları çektirdiler.