ŞANLIURFA VE VAN'A 'PROJE' ZİYARETİ

Şanlıurfa ve Van’a ‘proje’ ziyareti

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, geliştirdiği projelerle hem okullarımıza hem de mezun derneklerimize ön ayak olmaya devam ediyor. Bu çerçevede ÖNDER Projeler biriminden Şanlıurfa ve Van’a bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretlerde İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen “Sivil Toplumla Birlikte Başaralım” projesinin tanıtımı yapılırken, kamu kurumları ve diğer STK’larla işbirliği yapma, proje yazımı gibi konular üzerinde duruldu.

ÖNDER projeler biriminden Eyüp Coşkun tarafından gerçekleştirilen programda, bölgelerdeki okulların sorunlarının çözümüne de katkıda bulunmak amacıyla ziyaretlerde bulunuldu. Okullar, dernekler ve kamu kurumlarıyla ortaklıklar geliştirilerek yerelde daha güçlü işbirliği yollarının bulunmasına yönelik atölye çalışmaları düzenlendi. Oluşturulan dev brandaya katılımcılar önce il, ilçe, okul, dernek içi sorunlarını paylaştı. Sonrasında da ihtiyaç temelli olarak işbirliği sürecine katkıda bulunacak ve proje desteği alınabilecek hususlarla ilgili ayrı not kağıtları brandalara yapıştırıldı. Gün sonunda oluşturulan raporlarla iki ilimizin ihtiyaçları belirlendi ve uygun projeler üzerinde çalışılmaya başlandı.