Rihder'den Her Anneye Bir Kitap

Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerine "Her Anneye Bir Mektup" adlı kitap dağıtıldı.

RİHDER Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Kazdal,  Hızır Mahmut Demirci ve öğrenci temsilcisi M. Ali Tuzlu'nun katıldığı etkinlikte Rize İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Bayram Gündoğar ve okul öğretmenleri ziyaret edildi. Etkinliğin amacını anlatan Mehmet Kazdal "İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin hem eğitimi hem de aileleri bizim için çok değerlidir. Bu nedenle onların eğitimine özel önem veriyoruz. Eğitimin diğer bir unsuru olan ailelerin de eğitilmesi ve çocuklara nasıl yaklaşmaları gerektiği önemlidir. Bu açıdan her anneye önemli mesajlar içeren bu kitabı hediye ediyoruz" dedi.

RİHDER yönetim kurulu üyesi Hızır Mahmut Demirci ise "İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin ilgi ve heyecanı bizleri çok memnun etti. Bu çocukların eğitimini önemsiyoruz. Bu nedenle de şu anda Ali Metin Kazancı Rize Lisesi bünyesinde olumsuz şartlarda eğitim gören bu çocukların bir an önce kendi okullarına kavuşmaları gerekiyor. Bu çocukların çok daha iyi şartlarda ve imkânlarda eğitim ve öğretim görmeleri gerekiyor" dedi.

Sınıfları gezip öğrencilerle ilgilenen RİHDER Yönetim Kurulu üyeleri hediye kitapları annelerine ulaştırmak üzere çocuklara verdi.