PİHMED “GELECEĞİMİZİ KEŞFEDELİM” PROJESİNİ TANITTI

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED)’in üstün yetenekli çocukları keşfetmeyi amaçlayan “Geleceğimizi Keşfedelim” projesi bir toplantıyla tanıtıldı.

Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısına ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Türgev Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, PİHMED Başkanı Süleyman Köse ve öğrenciler katıldı.

“GELECEKTEN UMUDUMUZ ARTIYOR”

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ortak olduğu, Pendik Belediyesi ve Tüm Özel Yetenekliler Derneği (TÖYED)’in iştirakçi olarak katıldığı “Geleceğimizi Keşfedelim” projesinin tanıtım toplantısında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, böyle güzel bir projeye imza atanları tebrik ederek; “Geleceğe dair güzel hedefleri olan ve bu hedefler için çaba gösteren gençleri gördükçe gelecekten umudumuz bin kat daha artıyor.” dedi.

“KENDİNİZE BÜYÜK İDEALLER KOYUN”

Türgev Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, genç öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, Allah’tan başka kimseye kul olunmaması gerektiğini söyledi. İmam hatipli gençler olarak kendilerine büyük hedeflerin koymaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Ben 10-13 yaşında imam hatipliyim ne yapabilirim ki dememelisiniz. Gayretle geleceğe yürümelisiniz. Kendinizi büyük idealler, büyük hedefler koymalısınız. Sizler bizim yolumuzu aydınlatan gençler olacaksınız.” diye konuştu.

PİHMED Başkanı Süleyman Köse seçilen okullarda uygulanacak projenin örnek olması ile gelecek yıllarda ilçemizdeki tüm okullarda Destek Eğitim Odalarının aktif olarak açılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Proje hakkında bilgilendirmede bulunan PİHMED Ar-ge Komisyon Başkanı Hüsnü İpek; “Bu proje ile Pendik ilçesindeki beş imam hatip ortaokulunda beş bin öğrencinin taranarak iki aşamalı testlerin uygulanacağı bin beş yüz kişiden yüz yetenekli çocuk seçilecek. Bu çocuklar okullarda kurulacak Destek Eğitim Odalarında zenginleştirilmiş eğitim alacaklar ve aileleri bilinçlendirilecek.” açıklamasında bulundu.

Program sonunda projenin hazırlanmasında emeği geçenlere Bilal Erdoğan tarafından plaket takdim edildi ve tüm öğrenciler ile resim çekimi yapıldı.