ÖNDER, ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek, faaliyetlerinden haberdar etmek ve bir takım istişarelerde bulunmak adına üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Üye İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sönmez, İstanbul’da bulunan üniversite rektörleri, ÖNDER Genel Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNDER’in faaliyetlerinden bahseden ve 2015 Haziranda yapılan 53. ÖNDER Olağan Genel Kurulu’ndan bugüne kadar pek çok etkinliğe ve projeye imza atıldığını söyleyen ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cihat Demirli “Bizim bu süreçte öne çıkarmayı düşündüğümüz tema eğitimle birlikte gençlik ve spor temasıdır. Bunun için de pek çok faaliyetimiz bu yönde oldu.” diye konuştu.

28 ŞUBAT ÖNCESİNDEKİ SAYIYA YENİ ULAŞTIK

İmam hatip sayılarındaki artışa da değinen Demirli; “Son dönemdeki nicel gelişmeleri oransal açıdan değerlendirdiğimizde bu her ne kadar kamuoyunda farklı yansıtılsa da 28 Şubat öncesindeki imam hatip sayısına yeni ulaşmış durumdayız.” diyerek bu artışın abartılı bir artış olmadığının altını çizdi.

28 ŞUBATIN EN BÜYÜK TAHRİBATI ÖĞRETMENLER ÜZERİNDEN OLDU

Programa ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de böyle bir ortamda eğitim ve imam hatip camiasına dair önemli isimlerle buluşmaktan memnun olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. İmam hatipler açısından şuan gelinen noktanın 28 Şubattaki çağı kapatmış olduğunu belirtti. İmam hatipte geçirdiği yıllara da değinen Türkmen, “Velilerimiz ve öğretmenlerimiz hususunda da bir takım çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Eğitimi sadece öğrenci odaklı düşünmememiz gerekir.” diye konuştu.

28 Şubatın en büyük tahribatının öğretmenler üzerinden olduğunu söyleyen Türkmen; “O dönemde bazı öğretmenler, öğrencilerine nasıl olsa üniversiteye gidemeyecekler, bir şekilde buradan mezun etsek yeter gözüyle bakıyorlardı. Biraz boş vermişlik hâkimdi. Bunu toparlamak ve çok daha güzel bir gençlik yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur.” dedi..

BİREYLERİN KALİTESİNİ ARTTIRMALIYIZ

Programda görüş ve öneriler bölümünde söz alan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekrem, 15-20 sene önce ÖNDER’de görev aldığını ve 28 Şubat döneminde Türkiye’de üniversiteye alınmayan öğrencilerin Avusturya’ya gitmelerine yardımcı olduklarını söyledi. Ekrem, bu toplantında konuşulması gereken öncelikli konunun toplumsal güvenlik olduğunu belirterek; “Toplumsal güvenlikte en hassas konu bireylerin güvenliği. Bireylerin güvenliği için, bireylerimizin yetkinliğini ve kalitesini arttıracak ne yapabileceksek tamamını kapsayan çalışmalar yapmamız gerekiyor. İmam hatip okullarında öncelikli olmak kaydıyla bireylerimizin kimliğini ve kalitesini arttırmamız gerekmektedir. Bu da eğitim ve öğretimden geçiyor.” dedi.

ÖĞRENCİLER MESLEK DERSİ HOCALARIYLA ÇALIŞMALI

Öğrencilerde bulunan enerjiyi sinerjiye çevirmek gerektiğine değinen Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Mehmet Bulut, öğrencilerin meslek dersi hocaları ile daha olumlu ve kuvvetli ilişkiler içinde olmaları yönünde çalışmalar yapılmasının önemini vurguladı. Bulut, ümmetin şuanda yaşadığı en büyük problemin ‘savrulmak’ olduğuna da değinerek “Bizim çalışmalarımız istikamet üzere ve ümmet için olmalı. Biz çalışmalarımızı sonuç odaklı değil, süreç odaklı yapmalıyız. İmam hatip, bir gönül ordusudur. Bu gönül ordusu ümmete önderlik etme konusunda yetiştirilmeli ve güçlendirilmelidir.” dedi.

İbn-i Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk de eğitimin kalitesini arttırmanın yolunun öğretmenlerden geçtiğini söyleyerek; "Din adına aldatmayacak ve aldanmayacak bir nesil yetiştirmek bizim amacımız olmalı." şeklinde konuştu.

İMAM HATİPLERDE EDEBİYATA ÖNEM VERİLMELİ

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hamza Akbulut, imam hatiplerde dil ve edebiyata önem verilmesi gerekliliğine değinerek, öğrencilerin her alanda kendini ifade edecekleri bir konuma gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Akbulut; “Güzel sanatlar ve edebiyat alanında insanlar yetiştirerek her alandaki önderliği imam hatipliler üstlenmelidir.” dedi.

Mevlüde Uçar ise her bünyenin atar ve toparlar damarı olduğunu ve bunların Türk toplumunda eğitim ve adalet kavramlarını temsil ettiğini söyleyerek; “Öğrenciler için yapılan her şey İstanbul ve büyükşehir olarak düşünülmemeli. Batman’a Diyarbakır’a da ulaşılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

DAHA NİTELİKLİ BİR NESİL İÇİN

Programın kapanış konuşmalarını gerçekleştiren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu de programa vakit ayırıp katılan herkese teşekkür etti. Bekiroğlu; “Bu toplantıda amacımız, bizden öncekilerden aldığımız emaneti bir adım ileriye götürebilir miyiz gayretidir. Bugünün şartlarında ÖNDER’i daha nitelikli hale getirebilir miyiz? ÖNDER üzerinden imam hatip camiasını, imam hatip camiası üzerinden diğer gençleri, bütün Müslümanları, bütün ümmeti bir miktar daha nasıl nitelikli hale getirebilme derdindeyiz.” dedi.

BİZ ÜYELERİMİZLE VARIZ

İşlerin halis bir niyetle yapıldığı zaman bereketleneceğini de sözlerine ekleyen Bekiroğlu, işin çok içinde olunca bazı hataların gözden kaçtığını söyleyerek, “Biz üyelerimizle varız. Üyelerimizin aktif katılımı ile daha geniş bir gözden bakacağız ve inşallah ortak amaçlarımız çerçevesinde daha aktif ve hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz.” dedi.