Önder Sanatın ve Sanatçının Yanında

Yüzyıllardır gözlere ve gönüllere hitap eden geleneksel hat sanatı günümüzde Hattat Bilal Akkaya’nın modern bakış açısı ile yorumlanarak yeni bir üslup ile sanatseverlerle buluştu

Bugünün ve gelecek nesillerin yaşamlarını iyileştirecek üstün kalite ve değerde hizmetler sunan ÖNDER’in bir kültür hizmeti olarak gördüğü, hat sanatını genç kuşaklara tanıtarak sürekliliğini sağlamayı amaçladığı Bilal Akkaya’ya ait “Çizginin Zarafeti” Hat Sergisinin açılışı bugün yapıldı.

Açılışa ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut’un yanı sıra Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, hat sanatının estetik ve tarihsel yanlarına vurgu yaptı. ÖNDER’in gençlerin sanata yönlendirilmesini özellikle önemsediklerini söyleyen Korkut, “Genç nesle klasik sanatları sevdirmek adına faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu amaçla ÖNDER olarak her yıl farklı pek çok sanat dalında yarışmalar düzenleyerek yetenekli gençleri keşfediyor ve onlara ilgilendikleri alanlarda eğitimler verilmesini sağlıyoruz” dedi.

Yeni dönemde özelde imam hatip öğrencilerinin, genelde tüm gençliğin sanata yönlendirilmesinin önemli olduğunun altını çizen Korkut, bu amaçla geleneksel hat sanatını modern bakış açısı ile farklı bir formda gençlere ve sanatseverlere sunduğu için Bilal Akkaya’ya teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Korkut’un ardından konuşma gerçekleştiren Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız; “Organizasyon ve katılımlarından ötürü ÖNDER’e ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım” dedi. Sergiye güzel beklentilerle geldiklerini ancak eserlerin beklentilerinin de çok üstünde olduğunu ifade eden Yıldız, tarihi mirası korumak ve geliştirmekle yükümlü olduklarını, böyle sanatsal faaliyetleri her zaman desteklediklerini, STK’ların bu tür faaliyetlere verdikleri destekleri de önemsediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılara sergiyi gezdiren Akkaya sanatseverlere eserler hakkında tek tek bilgi verdi.