ÖNDER, KÜLTÜR SANAT İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ÖNDER Kültür Sanat Komisyonu üyeleri, gençleri kültür sanat alanına çekmek, onlara yeni alanlar açmak için kültür-sanat camiasından isimlerle istişare yemeğinde bir araya geldi.

ÖNDER Kültür Sanat Komisyonu tarafından organize edilen programa; ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNDER Başkan yardımcıları Serap Dönmez, Demet Tezcan, Raif Nas, Mustafa Şişman, Hasan Hüseyin Kalender, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Özcan Taş, Agah Terzi, Ali Asım Ağaoğlu, Ayşe Doğan, Ayşe Uygun, Ayşe Yıldız, Ayşe Zeydan, Ayşegül Tırış, Betül Ziyrek, Demirhan Kadıoğlu, Emine Bakan, Fehmi Demirbağ, İsmail Yeşilbağ, Mustafa Durmuş, Osman Doğan, Safiye Çetindağ Bayuk, Selman Dayıoğlu, Selva Çokocevik, Yasin Çetin, Zeynep Bilgin ve ÖNDER Kültür Sanat Komisyon üyeleri katıldı.

BEKİROĞLU: GENÇLERİMİZİ GELECEĞE FARKLI ALANLARLA TAŞIYABİLİRİZ

İmam hatiplerin geldiği son nokta hakkında bilgi veren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu genelde tüm gençliğin sorunlarını, özel de ise imam hatipli gençliğe dair istişarelerde bulunacaklarını dile getirdi.

Bekiroğlu bu işlere hep öncülük yapmayı amaçladıklarının altını çizerek; “İmam hatiplerin diğer alanlarda olduğu gibi, kültür sanat alanında da yetişmesi ile diğer öğrencilerimize de, ülkemize de, İslam dünyasına da daha bütüncül baktığımızda tüm insanlığa ciddi katkı sunacaktır.” diye konuştu.

Bekiroğlu, arazide yapıtları çalışmalardan öğrencilerin daha başarılı olmalarının yolunun kendilerine farklı imkânlar ve zeminler oluşturmaktan geçtiğini söyledi. Bekiroğlu; “20-30-50 yıl önceki imam hatip atmosferi ile biz, çocuklarımızı geleceğe taşıyamayacağız,  bunu çok açık ve net görüyoruz. Çocuklarımızı geleceğe farklı alanlarla taşıyabilmenin en önemli yollarından biri de kültür, sanat gibi faaliyetler. Bu çok net olarak görünüyor. Belki 20-30 yıl öncesine gidildiğinde bu tarz şeylere çok farklı bakılıyordu ama şimdi bu faaliyetlerle yetişene nesil daha faydalı ve öncü işler yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Bizim bu gençlerle ilgilenmemiz için, onların yeteneklerini ortaya çıkarmamız için kültürel sanatsal alanlarda bu çocuklarımıza imkân sunmamız gerekiyor.

ÖNDER Kültür Sanat Komisyon Başkanı Serap Sönmez de programa katılan herkese teşekkür ederek gençleri kültür ve sanat alanında yeni ufuklar açmak için yapılacak projeler hazırlamanın önemli olduğunun söyledi.

Katılan davetlilerin söz aldığı programda genel olarak, tiyatroya ve sinemaya öncülük edecek imam hatipli öğretmenlerin yetişmesi gerektiği, gençleri yazma noktasında teşvik etmenin önemli olduğu, gençlerin sanatla donatılarak üretkenliklerinin güçlendirilmesi gerektiği gibi pek çok konu hakkında istişarelerde bulunuldu.