Önder ile Milli Eğitim Arasında Protokol

ÖNDER, İmam Hatip okullarında eğitim kalitesini arttırmak için gerçekleştirdiği çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

İmam Hatip okullarında yaşanan fiziki ve sosyal problemleri çözmek adına çalışan ve eğitim kalitesini arttırmaya yönelik hizmetlerde bulunan ÖNDER, bu kapsamda yeni bir protokole imza attı.

İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinde öğrenim gören öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve geliştirmek, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler yetişmesine katkı sağlamak amacıyla ÖNDER ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma ve Geliştirme ismi ile ÖNDER tarafından geliştirilen program; İmam Hatip okullarında öğrencilerin seviyelerine uygun kitapların kütüphanelerde bulundurulması amacıyla “Kitap Yağmuru”, “99Kitap” projesi, okuma grup dinamiğini sağlamak amacıyla “Kitap Elçisi” projesi, okuma kültürünü arttırmaya yönelik yazarlarla buluşmaya imkânı tanıyacak z-kütüphanelerin inşası gibi pek çok projeyi bünyesinde barındırmaktadır.

Bakanlıkla imzalanan protokol gereği 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlamak üzere 3 yıl içerisinde ÖNDER tarafından tamamlanacak olan program faaliyetlerine dernek merkezinde çalışılmaya başlandığı bilgisi verildi.