ÖNDER İLE İSTANBUL MEM PROTOKOL İMZALADI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmam Hatip okullarında eğitim kalitesini arttırmak için gerçekleştirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ÖNDER, bu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Eğitim, kültür, sanat, gezi, sosyal sorumluluk alanlarında ortaklaşa projeler düzenlemek için ÖNDER ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği protokolü imzaladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu katıldı.

Daha fazla öğrenciye ulaşarak okul derslerinin yanı sıra, düzenlenen kültürel faaliyetlerle öğrencilerin sosyal becerilerini arttırmak, hayata daha başarılı ve mutlu bireyler olarak katılmalarını sağlamak amacıyla imzalanan protokolün imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, "İmam Hatip okullarının eğitim sistemimizde yerini düşündüğümüzde özellikle Bakanlığımızın eğitimde yapmak istediği insan merkezli çalışmalar noktasında çocuğun; akademik, sosyal, manevi gelişim yönleri ile onu 360 derece kuşatacak taraflarıyla gelişimi sağlamakta, imam hatip okullarımızın büyük önemi olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Bu noktada çocuğun gelişen bir nitelikle niceliğin yanında o nitelikle devam etmeleri eğitim sistemimize beklediğimizin ötesinde katkılar sağladığını belirten Yelkenci, böyle bir yapıya hizmet eden sivil toplum kuruluşlarından ÖNDER´in de bu işin tarafında olması kendilerini güçlendirdiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise, Türkiye’nin eğitim alanında nitelikli çalışmalarla alakalı daha kat edecek çok yolu olduğunun altını çizerek, Bekiroğlu; “Öğrencilerimizin nitelik yönünden çok donanımlı bireyler olması ve onları ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri için elimizden geleni yapacağız.” dedi. Bekiroğlu ayrıca bu yolda imam hatiplilerinde çok önemli bir rol üstleneceğine ve özellikle nitelikli çalışmalara yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Türkiye’nin en büyük şehrinde güzel faaliyetler yapacaklarını dile getirdi.

Bu konuda İl Milli Eğitimin olumlu yaklaşımının gurur verici olduğu anlatan Bekiroğlu, bu projenin içini doldurmak sivil toplum kuruluşu olarak herkesi gururlandırıcı projelere imza atacaklarını ümit ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların sonunda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci iş birliği protokolünü imzaladılar.