ÖNCÜSPOR YENİ YÖNETİMİYLE SPORUN NABZINI TUTACAK

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin sportif faaliyetlerini yürüten ÖNCÜSPOR, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği 6. Genel Kurulu’nun ardından yeni yönetim kuruluyla birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yönetim kurulu toplantısına katılan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu gençlerin sanat ve spor alanında daha fazla yer almalarına olanak sağlamak gerektiğini söyleyerek, buradan başlayan hareketin Rize'den, Hakkari'ye, Hakkari'den Edirne'ye kadar uzanması gerektiğinin altını çizdi.

Spor alanında yetişen nesli verimli kılmak adına yapılan küçük adımların önemli olduğuna ve büyük işler için bir yol olduğuna dikkat çekerek “Öncü Spor Kulübü olarak kurumsallaşmamız önemli.  Elliyi aşkın spor kulübünden daha fazla verim alabiliriz ve diğer kulüplere örnek olabiliriz.  Komisyonlar olarak da kendimizi bu noktada geliştirmemiz lazım.” dedi.

İmam hatiplerde spor bilincinin oluşturulmasının önemli olduğunu söyleyen Bekiroğlu, “Öğrencilerimizin spora olan ilgisini görmemiz, hangi dallarda yetenekli bunun farkına varıp bunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Bilgi güçtür, bu gücü bu ekiple aktif hale getirmemiz lazım.” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖNCÜ Spor Başkanı Hacı Sürmeneli de yeni yönetimi ile yaptıkları toplantıda komisyon hakkında bilgilendirmede bulundu. Sporun öğrencilerde yaşam tarzı haline getirmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirten Sürmeneli; “Biz Öncü Spor olarak gençlerin spora olan ilgisini çekmek, daha sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak adına pek çok alanda müsabakalar yapıyoruz. İnşallah bu müsabakalarımızı daha da geliştirerek devam edeceğiz.” diye konuştu.

Okçuluktan badmintona, atletizmden güreşe, teakwandodan basketbola kadar on branşta gençlerin sportif yönlerini ortaya çıkaran ve gençlere bu noktada yol göstermeyi hedef kabul eden ÖNCÜSPOR Kulübü, yaptığı spor müsabakaları ve kamplarla da gençlerdeki sporun nabzını canlı tutuyor.