ÖNCÜSPOR 6. GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ

Sporda gençlere öncülük etmek için yola çıkan ÖNCÜSPOR, 6. Genel Kurulu’nu hafta sonu gerçekleştirdi.

Okçuluktan badmintona, atletizmden güreşe, teakwandodan basketbola kadar on branşta gençlerin sportif yönlerini ortaya çıkaran ve gençlere bu noktada yol göstermeyi hedef kabul eden ÖNCÜSPOR Kulübü, yaptığı spor müsabakaları ve  kamplarla da gençlerdeki sporun nabzını canlı tutuyor. Ayrıca Türkiye genelindeki Sporda Ahlak Seminerleri ile de spor ahlakını gençlere aşılıyor.

İstanbul İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Hikmet Tekiroğlu, ÖNCÜSPOR Başkanı Hacı Sürmeneli, ÖNDER Eski Başkanları İbrahim Solmaz ve Süleyman Erdemir, ÖNDER Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, ÖNDER Denetleme Kurulu Başkanı Namık Ayhan, ÖNDER Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri ile ÖNCÜSPOR Kulübü üyeleri katıldı.

“BÜTÜNCÜL BAKIŞA ÖNEM VERİLMELİ”

Genel Kurul’da konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ÖNCÜSPOR’un yeni yönetiminin eğitimde bütüncül bakışa önem vermesini isteyerek, “Bizler bir medeniyet yürüyüşü içerisindeyiz. Kayıp yüzyılları yeniden kazanacağız. Bir milyon üç yüz bin öğrencilerimizle spor ve kültür sanat  alanında da başarılı olmamız lazım.” dedi.

SPORDA SEFERBERLİK YILI

ÖNDER olarak bu yılı “Sporda Seferberlik” yılı ilan ettiklerini söyleyen Bekiroğlu; “Geleneksel sporlardan modern sporlara kadar tüm spor dallarında, her bir gencimizin spor yapmasını arzu ediyoruz. Kızından erkeğine, engelli olandan imkânsız olana kadar her çocuğumuza sporu sevdirmeyi ve onları sporla, hareketle hemhal etmeyi önemsiyoruz.” diye konuştu.

Bekiroğlu, sporla birlikte daha dinamik ve daha üretken bir kuşağın yetişmesine katkı sunmuş olunacağının da altını çizerek sözlerini tamamladı.

“DÜNYA ŞAMPİYONASINA SPORCU GÖNDERDİK”

ÖNCÜSPOR Başkanı Hacı Sürmeneli, yapılan spor faaliyetleri ve kendilerine yüklenen ata sporları federasyonlarının bölgesel olarak kurulması ile ilgili bilgi verdi. Üç yıl içinde pek çok başarı elde ettiklerinin altını çizen Sürmeneli; “Dünya şampiyonasına sporcu gönderdik. Avrupa şampiyonasına sporcularımızla katıldık. ÖNDER Genel Başkanımızın spor yılı ilan etmesiyle tüm kapıları açarak Türkiye genelinde 2016 yılında 40 ile gittik ve imam hatip ruhunun ne olduğunu hatırlatmak için dolaştık.” dedi.

Gençliğin ve sporun ihmal edildiğini belirten Divan Başkanı Namık Ayhan “Okullarda yapılan spor salonlarında gençlerin, her saatini, her dakikasını, her saniyesini iyi değerlendirmesi gerekir." diye konuştu.

YAŞAM TARZI OLARAK; SPOR

Mehmet Atalay ise herkesin sporu yaşam tarzı haline getirmesi gerektiğinin altını çizerek; “Hayatımızın her alanında sporu odak noktaya koymalıyız. İmam hatip spor oyunlarının büyük bir katılımla yapılması için elimizden gelen seferberliği göstermeliyiz. Sporu en iyi imam hatip camiası yapması gerekir. Sporun açamayacağı hiç bir kapı yoktur.” dedi.

ÖNDER Eski Başkanlarından İbrahim Solmaz ise konuşmasında; “El birliği ile gençlerimize sporu sevdireceğiz. İmam hatiplerdeki spor imkânlarımız geçmişle kıyaslanmayacak kadar çok. Bu kadar olumlu imkânlar içerisinde imam hatiplerdeki spor salonlarımızı gençlerimize kullandırmamız gerekmektedir.” dedi.

Genel Kurul’un sonunda raporlar tek tek oylanıp kabul edilirken, tüzük değişiklikleri de oy birliği ile kabul edildi.