Okumamaya, Okuyarak Tepki

Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, farklı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, kitap okuyarak, kitap okuma oranının azlığına dikkat çekti.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından  kitap okuma bilincinin artırılmasına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlik, Malatya Yeni Cami Meydanı’nda yapıldı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin de yer aldığı etkinlik hakkında konuşan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Mücahit Şahintürk, kitap okumanın önemine değindi. “Kitap okuma ve kitap baskı oranı bakımından gelişmiş ülkelere göre gerideyiz” diyen Şahintürk, en azından okuma oranını artırmak için bu tarz etkinlikleri düzenleyerek ses getirmek istediklerini dile getirdi.

KİTAP, OKUYAN İNSANIN UFKUNU AÇAR

Kitap okuyan insanın dünyaya farklı bir pencereden baktığını aktaran Şahintürk, “Sonuçta kitap, insanın hayallerini geliştirir. Kitap, okuyan insanın ufkunu açar. Ufku genişleyen insan, dünyaya farklı bir pencereden bakar. Ne kadar çok okursak, cahillikle o kadar çok mücadele etmiş oluruz. Ne kadar mücadele edersek de halkımız, gençliğimiz, gelecek nesillerimiz de bilinçli olur ve onları daha iyi bir noktada inşa etmiş oluruz” dedi.

HER AY BAŞKA ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Etkinliğe öğrencilerin yanında velilerin de katıldığını belirten Şahintürk, “Kitap okuma etkinliğimiz bir başlangıç oldu. Daha nitelikli ve duyarlı bir nesil için her ay farklı ortamlarda farklı etkinliklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.