NİYAZİ MISRİ DERS VERDİĞİ TEKKEDE ANILDI

14 Mayıs 2018

Sıkça okur yazar buluşmalarına ev sahipliği yaparak gençleri kitaplarla buluşturan Balıklı Şeyh Bahşi Tekkesi bu kez de bir anma programına ev sahipliği yaptı. Tekke'yi ihya eden Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) kitap kahve projesini sürdürdüğü 600 yılı aşkın tarihe sahip Tekke’de Niyazi Mısri’yi anma programı düzenledi. Meşhur mutasavvıf, şair Niyazi Mısri bir dönem dersler verdiği tekkede doğumunun 400. yılında konuşmalarla, şiirlerle, bestelenen mısralarıyla anıldı.

KİHMED Başkanı Mustafa Önsay’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Bilal Kemikli konuşmalarında Niyazi Mısri’nin Kütahya’da Balıklı Tekke’de geçirdiği dönemi anlattılar. Şairler İhsan Deniz, Mustafa Baki Efe, Hüseyin Atlansoy, Cem Yavuz, Hüseyin Karaca ve Mustafa Muharrem, Niyazi Mısri’nin şiirlerini okudu. Programda Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli, Nur Sezikli ve Mustafa Aydın Niyazi Mısri’nin bestelenmiş  mısralarından oluşan ilahileri icra etti. Kütahyalıların yoğun ilgi gösterdiği program günün anısına verilen plaketlerle sona erdi.