Namaza Niyet Programı

Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu tarafından Seyrani Camii`nde 6. sınıf öğrencilerine yönelik "Namazsız Yaşanamaz" temalı Namaza Niyet Töreni düzenlendi. Törene İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Salih Sezik, Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Seyfullah Tengizer, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve cami cemaati katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Güven, gençlerin, dünyevi ilimlerin yanında dini ilimleri de tercih ederek imam hatiplere geldiğini vurgulayarak, öğrencileri en az bir vakit camide cemaatle namaz kılmaya teşvik etti. Güven, " Eğer evlerimizde huzursuzluk varsa Yaradanımıza karşı kulluk görevimizde eksiklik vardır. Namazla huzur buluruz. Rabbimiz şöyle dua edin diyor: `Rabbimiz bizi ve neslimizi namaz kılanlardan eyle, Rabbimiz duamızı kabul buyur." dedi." şeklinde konuştu.

Program sonrası törene katılan öğrencilere İl Müftüsü Güven tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan "Gençlerle Söyleşi" adlı kitap hediye edildi.