MOLLA AHMET BEKİROĞLU VEFAT ETTİ

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun babası Ahmet Bekiroğlu vefat etti.

Molla Ahmet Bekiroğlu'nun cenaze namazı 2 Ağustos akşam saat 18:00'de Malatya Şehir Mezarlığı Camii'nde kılındı.

Malatya ve Elazığ'da kabul edilen taziyelerin ardından 5 Ağustos Cumartesi günü merhumun ruhuna mevlid ve hatim programı düzenlendi.

Seyda Molla Ahmet Bekiroğlu Kimdir?

1945 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan köyünde doğdu. Sarıcan ve Bulgurcuk köylerinde başladığı medrese eğitimini çeşitli yerlerde sürdürdükten sonra Ağrı'da tamamladı.

Bu süreçte Şeyh Haydar Baba ve Seyda Molla Bahri gibi çok değerli tarikat ve ilim erbabından dersler aldı. (Şeyh Haydar Baba'dan zikir yaptırma izni, oğlu Şeyh Cemil Efendi'den tarikat, Seyda Molla Bahri'den medrese icazeti aldı.)

Eğitimini tamamladıktan sonra sınava girip Elazığ Mollakendi'ye imam olarak atandı. İmamlıkla beraber, kendi açtığı ve bundan sonraki hayatının merkezi olacak olan medresede ders vermeye başladı.

Yine sınavla vaizliğe geçti ve Karakoçan'a atandı.

Akabinde Bingöl'de vaiz olarak görev aldı. Buradaki görevi sırasında vaazları dolayısıyla Çankırı'ya sürgün edildi.

Bir müddet Malatya'da çalıştıktan sonra emekli oldu ve Elazığ'a yerleşti. Hastalığına kadar medresede ders vermeye, öğrenci yetiştirmeye devam etti.

Kendi deyimiyle hayatının üç önemli merkezi vardı: Tarikat, ilim ve Milli Görüş. Bütün hayatını, gecesini ve gündüzünü ilme, zikre, İslam'a kısacası Rabb'ine adayan; her daim O'nu anan, O'nunla yaşayan Seyda Molla Ahmet, dört aylık bir tedavi sürecinden sonra 2 Ağustos 2017'de Rabb'inin rahmetine kavuştu. Allah ondan razı olsun.