Mezunlar Buluşmasında Birlik Mesajı

Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği pilav günü, Eyüp İmam Hatip Lisesi bahçesinde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Programa; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Önder Eski Genel Başkanı İbrahim Solmaz, Öncü Spor Başkanı Hacı Sürmeneli, Önder Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziosmanpaşa Mezunlar Derneği Başkanı Ömer Ceylan, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yasemin Bilnur Erenci, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Sultan Karal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Selman Deniz Köken, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile eski ve yeni hocalar, Eyüp ilçesindeki imam hatip orta okullarının  müdürleri, çok sayıda mezun-öğrenci, imam hatip sevdalıları katıldı.

İstiklal marşının söylenmesinin ardından Eyüp Sultan Camii müezzinlerinden Hafız Hasan Tok Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program devam etti.

Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Süleyman Uçal konuşmasında imam hatiplere sahip çıkılması gerektiğine ve sadece yıldan yıla yapılan bu törenlerle yetinilmemesi gerekliliğine değindi.  Uçal; “Çevrenizdeki İmam- Hatip çağına gelmiş çocukları, okullarımıza kaydettirerek hem dünya hem de ahiret mutluluğuna kavuşmasını sağlamak sizlerin cihadı olmalı.” şeklinde konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise konuşmasında tüm imam hatiplilerin birlik ve beraberliğinin gelecekte yetişecek nesiller için çok önemli olduğuna değindi. Bekiroğlu; “Eğer biz var gücümüzle birlik olursak, hem akademik alanda hem de sosyal yaşamda çok güzel başarılara imza atarız.” dedi.

Okulun Anadolu ve klasik bölümlerinden dereceye giren öğrenciler ile programa katkıları geçenlere plaket verildi.  Okul öğrencilerinden oluşan Mihmandar İlahi Grubu ilahilerini seslendirdi.  Niyazi Gedik`in şiir dinletisinin ardından  Aykut Kuşkaya da ezgileriyle programa katılanlar hoş vakitler geçirtti.

Pilav ikramı ile sona eren programda en kısa zamanda tekrar buluşma temennileri ile vedalaşıldı.