Meal Yarışmasında Umre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adıyaman İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ADİMDER)-SİMMDER işbirliği ile düzenlenen ve Adıyaman'daki imam hatip liselerinde aynı anda gerçekleştirilen sınav sonrasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yaklaşık 800 imam hatip öğrencisinin katıldığı ödül töreninde bu yıl Adıyaman imam hatip liseleri arasında düzenlenen yarışmalarda il/bölge birincisi olan esereler de sergilendi. Ezan, Kuran Kerimi Güzel Okuma, Şiir ve Metin Canlandırma yarışmalarında il ve bölge birincisi olan eserlerin yanında, Arapça Şarkı yarışmasında ortaokullar kategorisinde Türkiye ikinciliği elden Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu'nun eseri de büyük ilgi gördü.

Törene Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kazım Çoban, Mehmet Altındal, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan ADİMDER Başkanı Abubekir Turmaz; "Milletinin değerlerine bağlı, vatanını seven, imanlı ve ahlaklı nesiller imam hatiplerden her zaman yetişmiş ve rabbim izin verdiği sürece yetişmeye devam edecektir.” diye konuştu.

Turnaz, “ADİMDER olarak bizler de gençlerimizin okullarında yapılan faaliyetlerine destek vermeye, bunun yanında çeşitli etkinliklerle gençlerimizde İmam Hatiplilik şuurunun gelişmesine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Gençlerimiz mutlaka daha iyisini hak ediyorlar ve bizler de desteklerimizi hız kesmeden sunmaya, faaliyetlerimizin sayısını ve etkinliğini daha da arttırarak tüm gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz. Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende ödül verirken bir konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu da: "Böyle güzel organizasyonlar yapan ADİMDER'e teşekkür ediyorum. Yarışma sonunda Adimder (Simmder işbirliğiyle) yarışma birincilerine iki umre ödülü vermiş. Ben de belediye imkanlarıyla yarışmada ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizi de umreye göndermek istiyorum. Bu öğrencilerimizin de bunu hak ettiklerini düşünüyorum." dedi.

Etkinliklerin sergilenmesinden sonra ödül törenine geçildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, okulları ve ödülleri ise şöyle;

Birinciler;

Aslınur Kazan Okulu : M. Akif ERSOY Kız And. İHL Ödülü : Umre

Gamze Koç Okulu : Rekabet Kurumu And. İHL Ödülü : Umre

İkinci; Harun Yılmaz Okulu : Safvan And. İHL Ödülü : Cumhuriyet Altını (Ayrıca Belediye Başkanlığınca Umre)

Üçüncü; Merve Çoban Okulu : Safvan And. İHL Ödülü : Yarım Altın (Ayrıca Belediye Başkanlığınca Umre)

Okul Birincileri;

Ayşe Göz Okulu : Rekabet And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Feyzanur Türkoğlu Okulu : Safvan And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Doğan Tekin Okulu : Adıyaman And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Gülsüm Çevik Okulu : M. Akif ERSOY And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Sümeyye Fatma Çekin Okulu : TOBB Kız And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Merve Tatar Okulu: Atatürk Kız And. İHL Ödülü : Çeyrek Altın

Ayrıca İmam Hatip Okulları arasında il, bölge ve Türkiye derecesi elde eden ve eserlerini törende sergileyen 9 öğrenciye ise 100'er liralık hediye çeki verildi.