Kur'an'ı da Kardeşliği de Hıfz Ediyorlar

İslam kardeşliği yolunda atılmış en güzel adımlardan biri olan uluslararası imam hatip okulları dünyanın farklı yerlerinden gelen pek çok öğrenciyi ağırlıyor.

Türkiye’de dör yıl önce açılan Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, 55 farklı ülkeden 310 öğrenciyle başarılı bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Fransa’dan Kırgızistan’a, Afganistan’dan Endonezya’ya, Uganda’dan Yemen’e, Bangladeş’e kadar dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman çocuklar burada hem hafızlık eğitimi alıyor hem de Türkçe öğreniyor. Okulda yatılı kalan öğrencilerin tüm giderlerin devlet ve Türkiye Diyanet Vakfı karşılıyor.

OKUL İLK MEZUNLARINI VERDİ

Okul Müdürü Mevlüt Özdemir, okuldaki eğitim faaliyetlerinin oldukça iyi durumda olduğunu söyleyerek okulun geçen sene ilk mezunlarını verdiğini ifade etti. Özdemir,  "İlk sene 9. sınıfta Türkçe hazırlık dersi veriyoruz. fizik, biyoloji, kimya gibi derslerin yanında sınıflarımızda geometri dersleri de işleniyor. Ağırlıklı olarak Kur-an-ı Kerim ve Arapça dersleri veriliyor. Yine diğer imam hatip liseleri müfredatındaki dersler burada da gösterilmektedir” dedi.

KONYA SEVDALISI TÜRKİYE DOSTU İNSANLAR

9. Sınıftaki öğrenciler imtihanla seçilerek okula geldiğini ifade eden Özdemir, “Okullardaki görevli arkadaşlar Türkiye Diyanet Vakfı’nın belirlemiş olduğu ülkelere gidip yaptıkları imtihan neticesinde buraya getiriliyor.  Bu öğrenci getirme olayıyla Sahihi İslam anlayışı dediğimiz anlayışı, imam hatip liselerini rol model olarak diğer ülkelere aktarmak istiyoruz. Türkiye dostları, Konya sevdalısı insanlar yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeri geliyor kendi ailemize gösterdiğimiz ilginin daha fazlasını buraya gösteriyoruz” diye konuştu.

HAFIZLIKTA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ İSTİYORUZ

Ümmet bilincini geliştirmeye uğraştıklarını ifade eden Özdemir, “4 yıldır çeşitli projeler üretiyoruz. Bunlar bir tanesi Hafızlık projesi. Her sabah burada on tane hocamızla birlikte yüze yakın öğrencimize hafızlık eğitimi veriliyor.  Şu anda 105 öğrenci sabah namazından sonra derslere giriyor. TEOG’da bir numara olmayı hedefliyoruz. Buradan mezun olan her öğrenci bir Türkiye sevdalısı olarak yetiştirmek temel hedefimiz. Hafızlıkta Türkiye birinciliği istiyoruz” şeklinde konuştu.

59 ÖĞRENCİDEN 57’Sİ ÜNİVERSİTEDE

Geçen sene mezun olan 59 öğrenciden 53 öğrenciyi Türkiye’de üniversiteye yerleştiğini ifade eden Özdemir, “Okulu bitirdikten sonra Yabancı Öğrenci Seçme (YÖS) sınavına giriyorlar. 59 öğrenciden 53 öğrenciyi bir üniversiteye yerleştirdik. 47 öğrenci Yurt Dışı Akraba ve Türk Toplulukları Vakfının bursuyla yerleşti ki bu iyi bir durum. 4 kişide kendi ülkelerinde üniversite okuyor. Genelde İktisat ve İşletme bölümlerinde okuyorlar. Tıp fakültesini kazanan öğrencilerimiz de var” dedi.