KİMDER, 900 İMAM HATİP ÖĞRENCİSİNİ YAZ KURSUNDA AĞIRLADI

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği KİMDER tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen yaz kampı sona erdi. ‘Yaz Kursunu Mahallenize Getiriyoruz’ sloganı ile yola çıkan KİMDER, imam hatipli gençlerin yaz aylarında kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla 900 imam hatip öğrencisini yaz kampında ağırladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kampında, özellikle şehrin dezavantajlı bölgelerinde bulunan 25 okuldan seçilen öğrenciler 5 hafta boyunca eğitim aldı.

Dini değerler eğitimi başta olmak üzere, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de olduğu yaz kampında KİMDER üyesi İlahiyat fakültesi öğrencileri eğitim verdi.

Eğitim verecek olan İlahiyat öğrencisi gençleri mahreç, liderlik, eğitim formasyonu gibi seminerlerinden geçiren KİMDER, gençlerin heyecan ve gayretlerinin imam hatipli öğrencilere yansımasına katkı sağlamayı hedefledi.

900 imam hatipli kız ve erkek öğrencinin eğitim aldığı kampta Kur’an-ı Kerim, değerler eğitimi, siyer ve ilmihal dersleri verildi.

Bu eğitimlerin yanı sıra at biniciliği, müze ziyaretleri, hayvanat bahçesi gezileri, işaret dili farkındalık eğitimi, sağlık taramaları gibi etkinliklere katılan öğrenciler, kursta edindikleri bilgi ve deneyimleri göstermek adına bir kapanış programı düzenledi.

Kapanış programında konuşan KİMDER Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtlu, "Faaliyetlerimiz çocuklarımıza çok katkı sağladı. Piknik programımızın 3.'sünü düzenliyoruz. Bu projeyi şehrin Doğu'sundan Batı'sına 23 okulda yapıyoruz. Biz Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimini herkesin kendi mahallesinde bulunan en yakın okulda yapmasını istedik. Bunun her sene biraz üstüne koyarak gidiyoruz. Şuana kadar 900 çocuğumuzun yüzde 85'i Kur'an-ı Kerim'e geçti. Öğlene kadar Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi verdik. Öğleden sonra da çocuklarımızla ata binme, hayvanat bahçesi gezisi, tarih ve kültür bilinci uyandırmak içinde müze gezileri düzenledik. Bu da çok ciddi bir fayda sağladı." dedi.

Kapanış programını piknik alanında gerçekleştiren KİMDER, 25 gün boyunca eğitime devam eden imam hatipli gençlere yaz kursunun anısına birer madalya hediye etti.