Kartal Anadolu İmam Hatip'ten Yeni Bir Başarı

Başarılarıyla adından sıkça siz ettiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 eğitim öğretim dönemini de kazandığı büyük ödülle tamamladı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencileri Muhammed İkbal Baykal ve Nureddin Kamadan hazırlamış oldukları "Development Of An Electronıc Readıng Devıce For Vısually Impaıred Indıvıduals" isimli projeleriyle bu yıl 16.sı düzenlenen Genius Olympiad isimli proje yarışmasına başvuruda bulundular ve ABD’nin New York  Eyaleti'ndeki  finallere davet edildiler.  New York - Oswego State Üniversitesinin ev sahipliğinde Business, Design, Writing, Science ve Art kategorilerinde gerçekleştirilen uluslararası proje olimpiyatında öğrenciler Desing kategorisinde yarıştı ve sergi boyunca 7 farklı jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Dizayn kategorisini altın madalya alarak birincilikle tamamladı.

Öğrencilere ödüllerini Oswego Üniversitesi Marano Campus Center Arena'da yapılan törenle aldılar.