İNKİŞAF EĞİTİMİ ANKARA’DA YAPILDI

22 Nisan 2018

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından Türkiye genelinde devam eden “İnkişaf eğitimleri” bu defa Ankara’da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden sonra ÖNDER Ankara Temsilciliği ev sahipliğinde yapılan programa ÖNDER Ankara Temsilcisi Enes Şişman, ÖNDER Okul Aile Komisyonu Başkanı Mehdi Barçın, Okul Aile Birliği Komisyonu Yönetim Sistemleri Sorumlusu Ahmet Babacan, Okul Aile Birliği Komisyonu Teşkilatlanma Sorumlusu Murat Kaptanoğlu katıldı. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri Selim Cerrah ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cafer Acar da iştirak etti.

Adım adım sorunların çözümü

Sabah kahvaltısından sonra Enes Şişman ve Mehdi Barçın’ın selamlama konuşmalarıyla başlayan programda, Ahmet Babacan “İnkişaf Eğitim Sunumu”nu gerçekleştirdi. “Kalite nedir”, “Kalite Yönetim Sistemleri”, “Eğitim Sorunları ve Çözüm Kaynağı” başlıklarının ele alındığı sunumda, inkişaf eğitim sisteminin adımları aktarıldı. Bu adımlar, “Mevcut durum analizi”, “Misyon ve vizyon”, “Hedef koyma, plan yapma”, “Süreçler oluşturma”, “Ölçme ve geliştirme”, “Risk hesaplama hata önleme” ve “Uygulama kontrolü” basamaklarından oluşuyor.

Teşkilatlanma çalışması örneklerle anlatıldı

Programda daha sonra Okul Aile Birliği Komisyonu Teşkilatlanma Sorumlusu Murat Kaptanoğlu bir sunum yaptı. Kaptanoğlu Okul aile birliklerinin teşkilatlanma yapısı hakkında bilgi verdiği konuşmasında, il ve ilçe okul aile birliği sorumlularının yapması gereken çalışmaları örnekler vererek aktardı. Kaptanoğlu okul aile birliği komisyonu tarafından oluşturulan okul aile birliği portalına ziyaretler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Okul Aile Birliği Komisyonu’nun hazırlamış olduğu rehberin tanıtımı ile konuşmasını tamamladı.

Okul gelişiminde aile birliğinin rolü

Öğleden sonra gerçekleştirilen forum bölümü öncesinde ise ÖNDER Genel Başkan  Yardımcısı Mehdi Barçın’ın okul aile birliklerinin genel yapısı ve önemini anlattığı konuşması gerçekleşti. ÖNDER Ankara Okul Aile Birliği Komisyonu Başkanı Nurullah Karakaş’ın sunumundan sonra da forum bölümüne geçildi.

Ahmet Babacan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen forumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cafer Acar inkişaf eğitimine ilişkin bir değerlendirme yaptı. İşleyen bir okul aile birliği kurma, etkili okul aile birliği başarılı okul, okul gelişiminde aile birliğinin rolü, okul gelişimi için örnek faaliyetler, eğitimde kalite başlıklarının ele alındığı forumda daha önce gerçekleştirilen anketin sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme de yapıldı.