İngilizce İlahiyat Öğrencileri Düşünce Kulübü Kurdu

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İngilizce İlahiyat Bölümü öğrencileri `Theological Thinking Association’ isimli bir öğrenci birliği kurdu. Arapça bilgisinin yanında bir İlahiyatçı için dünya dillerinden birine hakim olmanın hayati öneme sahip olduğunu ifade eden öğrenciler, bölümlerini geliştirmeyi hedefliyor.

Theological Thinking Association`ın kuruluş amacı, ilahiyat öğrencileri arasında bir birlik oluşturmanın yanı sıra İlahiyatın İngilizce yönüne hitap eden etkinlikler, projeler hazırlamak ve bu alandaki öğrencilerle bir araya gelebilmek. Bölümlerinin geliştirilmesi ve yaşanan kimi aksaklıkların en aza indirilmesini hedefleyen öğrenciler, Arapça`yı yabancı dil olarak algılamadıklarını, Arapça bilgisinin yanında mutlaka İngilizce başta olmak üzere dünya dillerinden birinde hakim olunması gerektiğini vurguluyor.

Camiada hem ilmi hem dini hem de dilsel donanımı bulunan İlahiyatçıların yetiştirilmesi ve donatılması gerektiğini vurgulayan öğrenciler, artan İslamofobik algılara karşı koymak için de yabancı dil bilgisinin kritik olduğuna dikkat çekiyor. İngilizce İlahiyat programının önemli bir rolü olduğuna inanan öğrenciler, programın iyileştirilmesi ve müfredatın geliştirilmesi, dünyadaki diğer İngilizce ilahiyat eğitimi veren kurumlarla işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiği konusuna vurgu yapıyor.

Kurucu üyelerini İngilizce bölümü öğrencilerinin oluşturduğu birliğin kapısı ise tüm ilahiyat öğrencilerine açık.