İmam Hatipliler Yardımlarına Devam Ediyor

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi’nin küçük bir kıvılcım çakarak başlattığı Bayır Bucak Türkmenleri’ne yardım kampanyası, dev bir meşaleye dönüştü. Yardım malzemelerinin yüklendiği tırın etrafını tekbirlerle çeviren gençler, sofralarından taşıdıkları makarna ve konserveleri dualarla kardeşleri için gönderdi.

Diğer İmam Hatip Okulları başta olmak üzere, Çorumlular tarafından da  büyük destek gören kampanya, 18 tonluk gıda konvoyuna ulaştı.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, görülmeye değer bir coşku ve samimiyeti ortaya sererken, öğrencilerin samimiyeti ve gayreti bir kez daha takdir topladı.

Çorum Anadolu İHL Müdürü Hüseyin Kır, uğurlama töreninde öğrencilerine kısa bir teşekkür konuşması yaparak, “Sizinle gurur duyuyorum, her biriniz samimiyetle bu işe gönül verip el attınız. İmam Hatip gençliğine yakışan bir duyarlılıkla, zulüm altında inleyen ve açlıkla mücadele eden kardeşlerinizin yanında yer aldınız. Allah hepinizden ve kampanyaya emek verenlerden razı olsun.” dedi.

Bayır Bucak Türkmenleri için gönüllerini ortaya seren öğrencilerin kampanyasına koordinatör olarak destek veren İHL öğretmenlerinden Yakut Bozdağan’ın duasına el açan öğrenciler, lokmalarını paylaştığı kardeşleri için niyazda bulundu.

Çorum Anadolu İHL Okul Meclis Başkanı Çağrı İslam’da arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, yardım için yola çıkış sebeplerini sıralayarak, “Allah için kardeşlerimizin yanında yer alma sorumluluğumuzu yerine getirmenin  şükrünü yaşıyoruz. Bir kardeşlik görevi olarak yerine getirdiğimiz bu çalışma, tüm arkadaşlarımız tarafından büyük bir seferberlikle karşılık buldu. Biz İmam Hatip gençliği olarak her zaman ve her ortamda, din kardeşliğinin ve Müslümanlığımızın bize verdiği sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız. Bu uğurda Allah’tan niyetimizi halis, çabamızı makbul kılmasını diliyorum.” dedi.

Büyük bir coşku ile bizzat öğrenciler tarafından elden ele taşınan 18 ton yardım malzemesi, bir saat gibi kısa bir sürede tıra yüklendi.

Özel İdare tarafından tahsis edilen tırdaki malzemeleri teslim alan Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, yardımların İHL öğrencileri adına Hatay Yayladağı Kızılay Koordinasyon Merkezi aracılığı ile Türkmen kardeşlerimize ulaştırılacağını bildirdi.