İMAM HATİPLİLER MEKKE’NİN FETHİNDE

ÖNDER Ankara temsilciliğinin düzenlediği Mekke’nin Fethi programı imam hatip öğrencileri ve mezunlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Programda bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, bölgecilik, ırkçılık, mezhepçilik vb. fitnelerle kuşatıldığımız bir dönemde, fethin bir anlamının da, hiçbir şeyin kardeş ve ümmet oluşumuzu bozmasına izin vermemekten geçtiğini söyledi.

ÖNDER Ankara temsilcisi ve GÖLİMDER Başkanı Enes Şişman’ın açılış konuşmasını yaptığı gecede; imam hatipli kız ve erkek öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, ezgiler, marşlar ve Mekke’nin Fethi şiirleri okundu.

Geceye yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, fetih ve kardeşlik ruhu üzerine bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada fethin hayatımızdaki ve ruhumuzdaki yansımalarına değinen Bekiroğlu, “Mekke ile Medine arasında imtihan ile fetih arasında sürekli bir ilişki vardır. Sürekli Mekke’mizi ararız, Mekke’mize daha iyi ulaşmak için Medinelere gideriz. Yeni yerlere açılırız, yeni çabalar içerisine gireriz. Bu yönüyle baktığımızda yeniden Mekke’ye dönebilmek için iki tür fetih gerçekleştirmemiz gerekiyor. Fetih deyince aklımıza savaş, cihat, şahadet gelir. Bu fethin dışa dönük tarafı. Bir de fethin içe dönük tarafı vardır. İçe dönük tarafı ise çok daha zordur. Kalbimize yönelik fetih gerçekleştirmek ve arınabilmekten bahsediyorum. Kendi Kabemizi, kalbimizi, merkezimizi onarmak ve temizlemektir. Onu diri tutabilmektir. Kalbimize ve içimize doğru fethimizi her an gerçekleştirmeliyiz. Sürekli kalbimizi nasıl arındırabiliriz, diri tutabiliriz, açabiliriz, canlı tutabiliriz şeklinde bakmamız gerekir.” şeklinde sözlerine devam etti.

İmam hatipli gençlerin her birinin birer “Fatih” olduğunu da belirten Bekiroğlu, “Yeri gelir 15 Temmuz gibi süreçler yaşanır, tankın üzerine çıkılarak ‘fatihlik’ yapılır. Yeri gelir bürokraside hayırlı ve dürüst iş yaparak ‘fatihlik’ yapılır. Yeri gelir dizimizi çürütür ibadetimizi yapar ‘fatihlik’ yaparız. Yeri gelir işimize canla başla sarılarak ‘fatihlik’ yapılır. En nihayetinde Rabbimiz bizi neyle imtihan ediyorsa onun hakkını vererek ‘fatihlik’ yaparız.” dedi.

Program hatıra fotoğrafının çekiminin ardından sona erdi.