İMAM HATİPLİLER AFRİKA'YA GÖZ NURU OLUYOR

“ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İHH tarafından MEB'in katkılarıyla Afrika'daki katarakt hastaları için "İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor" sloganıyla başlatılan kampanya basına ve kamuoyuna tanıtıldı.”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) katkılarıyla "İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor" sloganıyla başlattığı kampanya sayesinde Afrika'daki katarakt hastalarına yardım eli uzatılacak.

Türkiye'de yaklaşık 4 bin imam hatip okulunun desteklediği kampanya, Başakşehir'deki Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Lisesi konferans salonunda tanıtıldı.

“1 milyon 400 bin ÖNDER’li olarak söz veriyoruz”

ÖNDER Genel Başkan Vekili Mustafa Canbey tanıtım programında yaptığı konuşmada 1 milyon 400 bin imam hatip öğrencisi adına söz verdi. Canbey, “Bizler bugün, imam hatipliler olarak inşallah bu kervana katılıyoruz. Allah’ın izni ile hep birlikte Afrikalı kardeşlerimizin gözlerine dokunacağız. Gönüllerine dokunacağız. Ve birçok kardeşimizin Afrika’nın renklerini, dünyanın güzelliklerini görmesini sağlayacağız. 1 milyon 400 bin ÖNDER’li olarak bu projeyi başaracağımıza söz veriyoruz” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise tanıtım toplantısında, kampanyayı imam hatiplilerin başlattığını ancak diğer liselere de sıçrayacağını söyledi. Yıldırım, “Önceden Afrika’da beyaz adam görmeyen gözleri açıyordu ama karşılığında insanların dinlerini alıyorlardı. Afrikalılar, gözlerini açan insanların Hristiyan olduklarını öğrendiklerinde ‘demek ki ilim, fen bunlarda, biz Müslümanlar bu işi başaramayız’ diyorlardı. Ama şimdi beyaz adam yine orada göz açıyor lakin artık fark var. İnsanlar orada ‘Türkiye’den gelen Müslümanlar katarakt ameliyatı ile gözümüzü açtı, Müslümanlar artık bunu başarabiliyor’ diyorlar. İnşallah sizler daha iyisini yapacaksınız. İnsana hizmet ederseniz, Allah sizleri en yukarıya taşır” dedi.

“Yalnız değilsiniz, biz varız”

İmam hatipliler adına kürsüye çıkarak Afrikalı kardeşlerine hitaben bir konuşma yapan imam hatip öğrencisi Behlül Bozal, “Biz imam hatipliler, Türkiye’nin dört bir yanında gözünüze nur olmak için var gücümüzle bu kampanyayı destekleyeceğimizi, yardım elimizi dünyanın neresi olursa olsun kardeşlerimize uzatacağımızı bilin istiyoruz. Yalnız değilsiniz, biz varız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye genelinde başlatılan kampanyada bir katarakt ameliyatının bedeli sadece 250 TL.