İmam Hatipli Öğrencilerden “Celal Hoca” Kısa Filmi

Hatay İmam Hatip Lisesi öğrencileri, meslek dersleri öğretmenleri Mehmet Yılmaz’ın eşliğinde "Bir Neslin Dirilişi" kısa film çekimine başladı.

Çekimleri Hataya İmam Hatip Lisesinde devam eden film, imam hatip okullarının açılma sürecinde yaşanan sıkıntılı dönemi ve o dönemde verilen mücadeleleri konu alıyor.

Senaryosu imam hatip okullarının açılmasında büyük mücadele veren ve ilk imam hatip müdürü olan Celaleddin Ökten Hoca’nın bir hatıratına dayanan kısa film, tamamı Hatay İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören sinema meraklısı 11. ve 12.sınıf öğrencileri tarafından çekiliyor.

Hem filmin senaryosuna hem çekimine ve oyunculuğuna katkı sağlayan öğrenciler, daha önceden de kısa filmler çektiklerini, karakter oyuncuları canlandırdıklarını ve gelecekte profesyonel olarak sinema sektöründe çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirttiler.

İmam hatip okullarına gelen öğrencilere bu okulların açılması sürecinde çekilen sıkıntıları ve verilen mücadeleleri anlatarak onların bilgilenmesini sağlamak ve bu tür çalışmaların önünü açmak amacıyla öğrencilerini desteklediğini belirten Mehmet Yılmaz, filmin en kısa sürede yayınlanacağını da ekledi.