İmam Hatipli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri iki gün süren “Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği”nde deneylerini, maketlerini, önemli icatlarını ve sanatsal yeteneklerini görücüye çıkardı.

Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenlendiği ve çevre okullardan yoğun ilgi gören "Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği” gerçekleştirdi. Okul derslerindeki konuların maketleştirildiği sergide yapılan deneylerin yanı sıra resim, hat, edebiyat üzerine de yapılan çalışmalar misafirlerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin itina ile bu sergi üzerine yoğunlaştıklarını dile getiren Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Koç, “Öğrencilerin teorik eğitimde gördüklerini pratiğe aktarması onlar için aldıkları bilgileri daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. Okul derslerindeki deneylerin olduğu gibi sanatsal çalışmalarımız da sergide bulunuyor. Yapılan resimler, eserlerin hepsi öğrencilerimize ait. Bu tanıtım günlerimiz geleneksel olacak, inşallah her yıl bu sergi gerçekleşecek.” diye konuştu.

“İMAM HATİP OKULLARI ÜLKENİN BİRLİĞİNE KATKI SAĞLAR”

Proje okulları arasında yer alan okul, dil eğitimine büyük önem veriyor. Yaz tatilinde öğrencilerini yabancı dil eğitimini geliştirmeleri için yurt dışına gönderdiklerini belirten Koç; “Hiçbir öğrencimizin okul dışında ihtiyacı olmasın diye üniversiteye hazırlık desteklemelerimiz oluyor. Bu destekleme ile öğrencilerimiz yüzde yüz olarak üniversitelere yerleşiyor.” dedi.

İmam hatip okullarının önemini de vurgulayan Koç, imam hatiplerde milli ve manevi duygularını bilen, bunlarla hareket eden bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

“BİR ŞEYLER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK”

Okul öğrencilerinden Handenur Kılınç da böyle bir faaliyetin kendilerini daha çok motive ettiklerini dile getirerek; “Bu sergi ile kendimize olan güvenimizi hissettik ve bir şeyler yapabileceğimizi hem gördük hem de gösterdik.” dedi. Yine okul öğrencilerden Semanur Şahin de etkinlik çerçevesinde yaptıkları ‘Edebiyat Sokağı’nda edebiyata dair pek çok bilgiyi görsellikle sunduklarını söyleyerek “Bu sokakta kitap özetlerimiz, bulmaca köşemiz ve şiirini yaz gibi bölümlerimiz oldu. Bu bölümle beraber sanatsal bir çalışmaya da imza attık.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ayrıca bu iki günlük etkinlik çerçevesinde çeşitli yazarlarla da bir araya gelerek muhabbet etme imkanı buldular.