İmam Hatipli Kızlar Türkiye Birincisi Oldu

Bu yıl ilk kez düzenlenen Arapça Münazara Yarışması’na Türkiye’de bulunan 11 proje okul katıldı. Kocaeli’yi temsilen katılan Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi rakiplerini geride bırakarak ilimize büyük gurur yaşattı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve danışmanlığını Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin yaptığı yarışmada öğrencilerin Arapça’yahakimiyeti dikkat çekti. Yarışma Darıca Basın İlan Kurumu Tatil Köyü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

ARAPÇA ÖĞRETİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
“Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında düzenlenen yarışmaya, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretini Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Özder Genel Başkanı Ahmet Akça, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, proje okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

FİNAL YAPILACAK
Yarışmada birinciliği İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İHL kazanırken, Beyoğlu Anadolu İHL 2., Samsun Atakum Anadolu İHL ise 3. Oldu.İki yıllık bir geçmişi olmasına rağmen yaptığı etkinlikler, projeler ve aldığı başarılarla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu Lisesi, eğitimde marka olma yolunda hızla ilerliyor. 30 Mayıs 2016 tarihinde Arapça Etkinlik Yarışmaları ödül töreninden önce İzmit Mehmet Akif Anadolu İHL ve Beyoğlu İHL okulları bir final müsabakası yapacaklar.