İmam Hatipli Gençlerden Ensar-Muhacir Kardeşliği

Ensar-Muhacir kardeşliği Farklı dil, kültür ve anlayışa sahip Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçtiğimiz hafta çok dilli, çok kültürlü hayatın içerisinde güzel bir kardeşlik örneği sergiledi. Okulun ensar ruhlu talebeleri, yurt dışından gelen muhacir kardeşleriyle bir araya gelerek kardeşlik ruhunu tekrar canlandırdı.

Muhacir Kardeşlik Haftası (24-31 Aralık) münasebetiyle Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 60 farklı ülkeden gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Binlerce kilometre uzaktan gelen muhacir kardeşlerine maddî manevî her türlü desteği vermeye çalışan ensar vasıflı öğrenciler, kardeşlik havası içerisinde birbirinden güzel sosyal-kültürel program ve etkinlikler icra ettiler.

UHUVVETTE BULUŞTULAR

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde Türk öğrencilerin öncülük ettiği ve 60 farklı ülkeden öğrencilerin de destek verdiği Ensar-Muhacir Kardeşlik Haftası tam bir Ensar-Muhacir buluşmasına sahne oldu. İlk gün, sınıfların tek tek dolaşılarak lokum ve gül suyu ikramıyla başlayan program, ikinci gün bütün öğrencilere renkli kâğıtlara yazılı hadis-i şerif takdimiyle devam etti. Hadis-i şerifler, güzel sözler, anekdotlar okul ve sınıf panolarına asıldı. Bunun yanında çeşitli ilanlar, el broşürleri, duyuru ve ziyaretlerle de kardeşlik havası bütün okulda tekrar yaşandı. Çiğ köfte şenlikleri, yemekli toplantılar, geziler, ev ziyaretleri gibi farklı etkinliklerin ardından; ilerleyen haftalarda bilgi, kültür ve spor müsabakaları, tiyatro ve kısa film yarışmaları gibi farklı aktivitelerin de yapılması düşünülüyor.